Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Uskršnji vašar" u prokupačkoj školi OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" - okupljanje i zajedništvo

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U Osnovnoj školi "Nikodije Stojanović Tatko" u Novom Sadu, "Uskršnji vašar" postao je ne samo tradicija, već i dragoceno okupljanje za decu, roditelje i nastavnike. Ovogodišnji vašar, organizovan u okviru školskog dvorišta, ponudio je bogatstvo rukotvorina i kreativnih dela, nastalih u rukama vrednih osnovaca.

Foto: Grad Prokuplje
Foto: Grad Prokuplje

Učenički parlament i učenici nižih razreda aktivno su učestvovali u organizaciji vašara, pokazujući preduzetnički duh i kreativnost. Na štandovima je bilo izloženo raznoobraznih proizvoda - od uskršnjih korpica i ukrasa za trpezu, do ukusnih đakonija i originalnih rukotvorina.

Pored zabave i kupovine, vašar je pružio značajne učne momenate za decu. Ovde su učili važne životne veštine kao što su deljenje i zajedništvo, a sav novac prikupljen na vašaru odlazi u đački fond. Učitelji, nastavnici, roditelji, ali i bake i deke, učestvovali su sa ljubavlju u organizaciji i podršci ovog događaja.

"Uskršnji vašar" u OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" nije samo privlečna manifestacija za celu školu, već i odlična prilika za zajedništvo, učenje i razmenu. Ovo zbližavanje dece, nastavnika i porodica pokazuje duboku podršku i angažovanost škole u izgradnji zajedničke zajednice.

 


#   Prokuplje   Nikodije Stojanović Tatko OŠ   Uskršnji vašar
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima