Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

3.500 novih radnih mesta

rssBookmark and Share

Leskovac 10.04.2013. M.Mitić-JužnaSrbija.Info

Najveći broj zaposliće kompanije Falke, Džinsi Srbija i Jura, a jedan deo pronaćiće posao i kroz programe NSZ za zapošljavanje, ocenio direktor filijale Jovica Marinković.

3.500 novih radnih mesta

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Leskovcu očekuju da ove godine oko 3.500 nezaposlenih dobije posao na teritoriji Jablaničkog okruga, rekao je direktor filijale Jovica Marinković.

Prema njegovoj oceni najveći broj zaposliće kompanije Falke, Džinsi Srbija i Jura, a jedan deo pronaćiće posao i kroz programe NSZ za zapošljavanje.

"Tokom ove godine nemačka kompanija Falke zaposliće oko 300 novih radnika, a još 250 treba da dobije posao u Juri. Očekujemo da turska kompanija Džinsi do kraja leta ili sredinom jeseni izgradi pogon konfekcije gde će biti zaposleno 760 Leskovčana. Pored toga već imamo zapošljavanje radnika u nekoliko manjih pogona na području okruga", rekao je Marinković.

On je posebno zadovoljan što su lokalne samouprave u Jablaničkom okrugu odlučile da dodatno podrže zapošljavanje. Leskovac će iz budžeta za subvencionisanje novih radnih mesta izdvojiti 80 miliona dinara, Lebane pet miliona, Medveđa dva miliona, Vlasotince tri i Bojnik četiri miliona.

"Već ovog meseca počećemo sa primanjem pripravnika visokoškolaca koji su završili fakultete sa prosečnom ocenom devet i više, i njihov pripravnički staž finansiraće leskovačka lokalna samouprava. Nadamo se da će oni dobiti posao već pocetkom maja", tvrdi direktor filijale Marinković.

U poslednje dve godine na području Leskovca najveći broj radnika zaposlila je kompanija Jura - oko 1.500 radnika.

Na evidenciji leskovačke filijale NSZ bez posla u Jablaničkom okrugu je 40.000 lica, a samo na području Leskovca ima oko 23.000 nezaposlenih.

Komentara: 0


#   Leskovac   Vlasotince   Bojnik   Lebane   Medveđa   Falke   Džinsi Srbija   Jura   posao   lokalna samouprava   bez posla
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima