Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

300 novih radnih mesta

rssBookmark and Share

Vlasotince 14.09.2010. Izvor: Južne vesti

Ove i naredne godine u Vlasotincu će biti otvorene četiri fabrike u kojima bi trebalo da se zaposli oko 300 radnika – saznali smo u lokalnoj samoupravi.

300 novih radnih mesta

VLASOTINCE – Realizacija nekih projekata, kao što su fabrike Elrad i Fiorentino, već je počela i one će biti završeni sredinom naredne poslove godine, a posao će u njima dobiti 110 radnika.

U Vlasotincu posao traži više od pet hiljada radnika, među kojima je najviše mladih, ali i nekadašnjih članova odavno zatvorenih kolektiva.

- U okviru javnih radova realizujemo četiri projekta u koje je uključeno 57 radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – ističe Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince.

Vlasotince je jedna od 25 opština koje su uključene u program "Progres" koji sprovodi Evropska unija. Njegova vrednost je 17,5 miliona evra. Sama Evropska unija je izdvojila 13,5 miliona, Vlada Švajcarske 2,5, a Vlada Srbije 1,5 miliona evra i trebalo bi da bude realizovan u naredne tri godine.

- Uradili smo petnaest projekata kojima ćemo konkurisati za dobijanje sredstva iz programa "Progres" – kaže Šušulić.

Inače, tužna sudbina zadesila je mnoge vlasotinačke kolektive. Nekoliko tekstilnih fabrika odavno je zatvoreno, a ne rade ni Građevinskog kombinata "Crna Trava", Vinarska zemljoradnička zadruga i druge firme, koje su bile ponos ove sredine. Svi se slažu da je zatvaranju pojedinih fabrika kumovala loša privatizacija.

- U poređenju sa drugim sredinama juga Srbije, Vlasotince je napravilo značajan privredni iskorak, ali to nije dovoljno i zato moramo učiniti sve da izađemo iz ekonomske zaostalosti – zaključuje Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince.

Komentara: 0


#   Vlasotince   Srđan Šušulić   Crna Trava   predsednik opštine
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima