Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bavarski privrednici u poseti Nišu

rssBookmark and Share

Niš 28.06.2019. Južna Srbija Info

U organizaciji Bavarskog državnog ministarstva za privredu Nemačko-srpske privredne komore, u Nišu boravi delagacija bavarskih privrednika.

Bavarski privrednici u poseti Nišu

Reč je, o predstavnicima deset kompanija iz različitih oblasti, a sa njima su i predstavnici Bavarskog ministarstva Martin Grosman i Ursula Hajncel, koji u Sriji borave sa ciljem da se upoznaju sa potencijalima za saradnju Srbije sa ovom nemačkom Pokrajinom, koja spada u red najbogatijih i najrazvijenijih regiona Evrope.

To je i bila glavna tema razgovora gostiju iz Bavarske sa  gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i njegovim pomoćnikom Milošem Miloševićem, načelnikom KLERP Milanom Ranđelovićem i čelnicima Privredne komore Aleksandrom Milićevićem i Udruženja privrednika Naissus Draganom Miloevićem koji su im predstavili sve potencijale i prednosti ovog dela naše zemlje.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da se, ahvaljujući podršci Vlade  i Predsednika Vučića, Niš razvija brže od svih ostalih delova Srbije, i da činjenica da je industrijski, tehnološki, transportni, naučno-obrazovni, pa i kulturni i sportski centar ovog dela naše zemlje čini privlačnim partnerom za saradnju.

”Samo podatak, da čak sedam avio linija Niš direktno povezuje sa Nemačkom pruža neslućene mogućnosti za povećanje obima saradnje, kako u privredi, tako i u turizmu, kulturi, visokom obrazovanju i svim drugim važnim segmentima života”, rekao je Bulatović.

Šef bavarske delegacije Martin Grosman istakao je da je impresioniran onim što je video i čuo u Nišu i okolini, gde već ima nekoliko velikih nemačkih kompanija, i da će ova poseta sigurno rezultirati daljim povezivanjem i upoznavanjem budućih partnera jer, kako je rekao, prvi korak uvek mora biti upoznavanje i sticanje poverenja, što će, siguran je, dovesti i do povećanja trgovinske, privredne, i svake druge saradnje Bavarske sa Jugom Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   Nemačka   privreda   Darko Bulatović   sportski centar   KLER   Bavarska (Nemačka)
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}