Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bespovratna sredstva za niške privrednike sa idejama

rssBookmark and Share

Niš 06.12.2018. Južna Srbija Info

U prisustvu zvaničnika Grada, privrednika i članova Privredno-ekonomskog saveta,gradonačelnik Niša Darko Bulatović, svečano je uručio ugovore za dodelu bespovratnih sredstava niškim kompanijama, preduzetnicima, naučno-obrazovnim institucijama, klasterima i udruženjima. Sredstva se dodeljuju u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2018.godinu.

Bespovratna sredstva za niške privrednike sa idejama

Na početku svečanosti govorio je član Gradskog veća resorno zaduženog za privredu, Mihajlo Zdravković koji je istakao važnost programa podrške grada privrednim subjektima i izrazio zahvalnost svim preduzećima i udruženjima koja su uzela učešće u ovom programu.

Gradonačelnik Niša je rekao da sami privrednici najbolje shvataju značaj budžeta i činjenicu da je posle dosta godina budžet grada stabilizovan ,tako da je sada moguće oprediliti određena sredstva u okviru programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2018.godinu

Program lokalnog ekonomskog razvoja realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša. Načelnik KLERP-a Milan Ranđelović govorio je nešto više o samim merama i kriterijumima koji su korišćeni prilikom izbora komapnija koje su dobile bespovratna sredstva.

Na osnovu mera „Internacionalizacije“ ukupno 13 preduzeća dobilo je sredstva,kada je u pitanju mera „Unapređenje konkurentnosti“ 46 privrednih subjekata dobilo je ugovore o dodeli bespovrtanih sredstava.

Za mere „Unapređenje konkurentnosti firmi koje koriste usluge Start up  centra i Coworking prostora“ i „Unapređenje saradnje privrede i naučno-obrazovnih institucija“ukupno 10 subjekata dobilo je sredstva na osnovu programa razvoja.

Komentara: 0


#   Niš   privreda   Južna Srbija Info   Mihajlo Zdravković   Darko Bulatović   Milan Ranđelović   finansiranje   KLER   preduzetništvo     Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj   bespovratna sredstva
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima