Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktori javnih preduzeća u Aleksincu dobijaju i nagradne bonuse?!

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.03.2014. D. Ostojić

Kraj februara je period kada se dostavljaju završni računi preduzeća i ustanova. Na osnovu tih dokumenata se može videti koje je preduzeće dobro, a koje loše radilo.

Budimir Marković najuspešniji direktor javnih preduzeća
Budimir Marković najuspešniji direktor javnih preduzeća

Najuspešnije preduzeće po rezultatima završnog računa je aleksinačko preduzeće Komunalne usluge čiji je direktor Budimir Marković.

Za komentar, pozvali smo jednog od funkcionera tog preduzeća:

"Tačna je informacija da su Komunalne usluge ostvarile dobit od 8 miliona dinara. Uspešno smo poslovali, a najveća zasluga za to je upravo zasluga našeg direktora Budimira Markovića. Zato smo doneli odluku da mu se isplati 300.000 dinara. To je zakonski bonus na koji svaki uspešan direktor ima pravo. Tu odluku je potvrdio i nadzorni odbor, a očekujemo da uskoro o tome odlučuje i Opštinsko veće."

Iako jedni podržavaju uvođenje menadžerskih bonusa u javna preduzeća, drugi pak tu odluku žestoko kritikuju:

"Smatram da je krajnje nekorektno isplaćivati bonuse direktorima javnih preduzeća. Dati 300.000 dinara direktoru komunalnog kao bonus je u potpunosti pogrešno, pogotovu ako se zna da je samo u prošloj godini opština dala 5 miliona dinara Komunalnim uslugama. S druge strane, ovo je opština u kojoj je 8.500 nezaposlenih, pa je uvođenje menadžerskih bonusa u javna preduzeća pomalo i bezobrazno."  završava svoju kritiku naš sagovornik.

Istraživanjem ove teme došli smo do pravnog tumačenja, koje kaže da postoji zakonska mogućnost da se svakom uspešnom direktoru isplaćuje bonus. Postavlja se pitanje da li je u Aleksinac došla tolika doza poslovno uspešnih javnih preduzeća, da njihovi direktori zaslužuju bonuse od 300.000 dinara?

Komentara: 0


#   Aleksinac   javna preduzeća   Komunalne usluge JP   Budimir Marković   opštinsko veće   Nadzorni odbor
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}