Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Efikasniji kuršumlijski komunalci

rssBookmark and Share

Kuršumlija 10.10.2015. RTS

Zbog visokih dugovanja dobavljačima i radnicima, Komunalno preduzeće u Kuršumliji donedavno je važilo za jedno od najproblematičnijih u opštini, a posledice takvog stanja bile su vidljive na svakom koraku.

Efikasniji kuršumlijski komunalci

U poslednje vreme, dugovanja su izmirena, a nabavljen je i veliki broj novih mašina.

Komunalno preduzeće u Kuršumliji, donedavno jedno od najproblematičnijih u opštini, zahvaljujući racionalnijem poslovanju, ali i podršci lokalne samouprave, stabilizovalo je finansijsku situaciju, izmirilo dugove i nabavilo veliki broj novih mašina.

Takvo stanje u jednom od najvažnijih lokalnih javnih preduzeća, omogućava, između ostalog i efikasnije rešavanje brojnih komunalnih problema. Stanovnici Kuršumlije, u centralnom delu ove varošice, koji su, zbog izlivanja kanalizacije, godinama trpeli neprijatne mirise, uskoro će moći da odahnu.

Prema rečima Vojkana Čarapića, direktora KJP "Toplica", u Kuršumliji, uloženo je oko sedam miliona dinara: "Uže cevi, prečnika 250 mm, zameniće se širim cevima od 400 mm. Imamo problema sa podzemnim vodama, ali se nadamo da će za narednih dvadesetak radnih dana posao biti završen."

Penzioner Goran Stevanović nada se da će izgradnjom nove kanalizacione mreže trajno biti rešen problem fekalnih voda u tom delu Kuršumlije.

"Taj problem postoji već desetak godina", navodi Radosav Milenković, predsednik MZ "Drinka Pavlović" u Kuršumliji, "išli smo, molili, obraćali se svima redom, ali ćemo tek sada početi da udišemo čist vazduh."

Zbog atraktivnih banja i spomenika prirode, opštinu Kuršumlija pa i sam grad, godišnje poseti na desetine hiljada turista. Održavanje higijene jedan je od prioriteta, kažu u lokalnoj samoupravi, koja je finansirala nabaku savremene autočistilice.

To je bilo neophodno, ističe Radoljub Vidić, predsednik Opštine Kuršumlija, "jer je nemoguće kvalitetno čišćenje bez takve mašine, tako da će grad sigurno biti lepši i čistiji".

To je peto novo vozilo koje je nabavljeno u poslednje tri godine, podseća Vojkan Čarapić, direktor KJP "Toplica", a vrednost tih vozila premašuje pedeset miliona dinara.

Nova vozila i oprema, uz stabilno poslovanje, garancija su da će i predstojeća zimska sezona proteći bez većih problema, tvrde u tom kuršumlijskom javnom preduzeću.

RTS

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić   Toplica JKP   predsednik opštine   zimska sezona   Goran Stevanović   Vojkan Čarapić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima