Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jumko dobio novog direktora

rssBookmark and Share

Vranje 26.06.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Novi vršilac dužnosti generalnog direktora HK ''Jumko'' je diplomirani ekonomista Branislav Trajković, nakon što je Goran Đorđević, koji je do sada bio na toj funkciji, imenovan za vršioca dužnosti direktora ''Vodovoda''.

Jumko dobio novog direktora

Na sednici Nadzornog odbora za novog direktora HK ''Jumko'' jednoglasno je izabran čovek iz menadžmenta kompanije,'' rekao nam je predsednik Nadzornog odbora Branislav Popović. ''Trajković je jedan od četvorice direktora u Izvršnom odboru direktora, bio je zamenik generalnog direktora i izvršni direktor za finansije.  Pored njega u odboru su i Dragana Nastić, zadužena za komercijalu, Obrad Stanković za proizvodnju i Zoran Stojković, koji je i direktor zavisnog društva ''Jumko Prizosi''.

Branislava Trajkovića podržali su Izvršni odbor, zaposleni i sindikat. Trajković je rođen 1976. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakuletetu u Prištini, a pre 6 godina je u ''Jumko'' došao iz grčke firme ''Aktor''. Bilo je i drugih zainteresovanih, jer firma ponovo radi tek od pre dve godine, kada skoro niko nije hteo da se prihvati tog posla'', ističe Popović.  

Branislav Trajković će na ovoj funkciji biti do raspisivanja javnog konkursa za mesto generalnog direktora ''Jumka''. Inače, danas je u ''Jumku'' održana i sednica Skupštine akcionara na kojoj je razmatrano nekoliko tačaka dnevnog reda. Bilo je reči o usvajanju finansijskog izveštaja za prošlu godinu, izveštaju revizora, konsolidovanom finansijskom izveštaju i oko promene članova Nadzornog odbora, kojima je istekao mandat.

Komentara: 0


#   Vranje     Jumko   Branislav Popović   Zoran Stojković   Izvršni odbor   Branislav Trajković
@


 


[ Dodaj komentar ]