Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

“Jumko” ugovorio šivenje uniformi za Vojsku za 213 miliona dinara

rssBookmark and Share

Vranje 30.11.2015. V.Pešić, Blic

Ministar odbrane Bratislav Gašić je u vrnjaskom “Jumku” prisustvovao današnjem potpisivanju ugovora o šivenju uniformi za pripadnike Vojske Srbije vrednom 213 miliona dinara.

Foto: V.P.
Foto: V.P.

Kompanija “Jumko” će nove uniforme da sašije u naredna tri meseca.
Ministar Gašić je saopštio da je tekstilni kombinat Vojsci Srbije ove godine isporučio uniforme za više od 900 miliona dinara.

U protekle tri godine vrednost poslovnih aranžmana „Jumka“ sa srpskim oružanim snagama premašila je dve milijarde dinara.
 
Najavljeno je da će Vojska Srbije kao najznačajniji poslovni partner „Jumka“ uskoro da naruči letnje pantalone za vojnike, podoficire i oficire.
 
- Da nije bilo Vojske Srbije i velike pomoći “Jumku” u protekle tri godine, ne bismo ni obeležili 55. godišnjicu rada. Vojska Srbije je najpre zbog sebe učinila velike napore da pomogne “Jumku” jer su magacini sa uniformama bili prazni. 
 
Ulaganjima od preko dve milijarde dinara u protekle tri godine, Vojska Srbije značajno je pomogla “Jumku” da podigne proizvodnju - rekao je Gašić.
 
Generalni direktor tekstilnog kombinata Goran Đorđević obavestio je novinare da na 620 mašina, u okviru namenske proizvodnje, trenutno šiju uniforme za vojske Finske i Makedonije.

Komentara: 0


#   Vranje   Goran Đorđević   Bratislav Gašić   posao   Jumko   vojska   ugovor   uniforme   Makedonija   Finska   Vojska Srbije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima