Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naredne godine više novca za programe zapošljavanja?

rssBookmark and Share

17.11.2014.

Ove godine na području Niša preko aktivnih mera zapošljavanja posao su dobila 372 lica, za šta su iz republičkog budžeta izdvojena 31,2 miliona dinara.

Naredne godine više novca za programe zapošljavanja?

Time je smanjena stopa nezaposlenosti na jugu Srbije, a od sledeće godine se očekuje više para za programe zapošljavanja, rekao je prilikom uručenja ugovora korisnicima ovih mera, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Jelena Felker jedna je od 372 potpisnika ugovora sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Na ovaj način, kako kaže, sama sebi je obezbedila posao u struci. Osim mere samozapošljavanja, ugovore su potpisali i poslodavci koji su zaposlili ili pružili stručnu praksu osobama sa invaliditetom.

Ove godine za smanjenje stope nezaposlenosti država je za niško prodručje namenila ukupno 31,2 miliona dinara, dok je na niovu Srbije za aktivne mere zapošljavanja izdvojeno 600 miliona dinara.

Iako je smanjena stopa nezaposlenosti u proteklih godinu dana, u Srbiji posao trenutno traži 741 hiljada građana. Od januara do oktobra ove godine u Nišu se zaposlilo nešto više od 11.000 radno sposobnih.

Komentara: 0


#   NSZ (tržište rada)   Zoran Martinović   aktivne mere zapošljavanja
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}