Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više novih privremenih avio-linija iz Niša

rssBookmark and Share

Niš 29.03.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Bulatović izjavio je danas da je Vlada Srbije usvojila odluku o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju, na osnovu koje će se od 1. jula ove, pa do 30. juna 2023. godine uspostaviti avio linije ka 12 gradova u zapadnoj Evropi.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Dva puta nedeljno leteće se ka Nirnbergu, Hanoveru, Frankfurtu, Karlsrueu i Fridrishafenu u Nemačkoj, Geteborgu u Švedskoj, Bolonji i Rimu u Italiji, Salcburgu u Austriji, Budimpešti i Ljubljani.

Tri puta nedeljno, leteće se iz Niša ka Tivtu, ali samo u vreme letnje sezone, odnosno od maja do oktobra.

”Ovo je potvrda da je Niš među prirotetima države. Ovo je rezultat gotovo svakodnevnih kontakata sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i sa predsednicom Vlade. Ovo je rezultat nebrojeno mnogo razgovora i sastanaka i sa potpredsednicom Vlade, ministarkom Zoranom Mihajlović, i njenim timom, i zato sa ponosom mogu da kažem da Niš zvanično postaje regionalni centar vazdušnog saobraćaja”, rekao je Gradonačelnik Niša Bulatović.

On je naglasio da će privreda u koju država i grad ulažu ovim dobiti novi podsticaj,  investitori će lakše dolaziti u Niš, a privrednici sa ovog područja do svojih partnera, kupaca i na kraju do tržišta u zapadnoj Evropi.

”Naravno, ovo je važno i za razvoj turizma, i svakako za našu dijasporu, jer su se linije i definisale po tome gde postoji  potreba, ali ne postoji dovoljna komercijalna opravdanost za njihovo pokretanje, bez pomoći države”, naglasio je Gradonačelnik Niša i poručio da se ovim stavlja tačku i na sve priče i zlonamerne komentare o zatvaranju i gašenju aerodroma.

”Kao što smo i dogovorili sa ministarkom Mihajlović, sedište preduzeća ‘Aerodromi Srbije’ biće u Nišu, sa ovih novih 25 letova nedeljno, uz već postojeće. Sve ovo, građanima Niša i jugoistoka Srbije jasno pokazuje da su suprotne tvrdnje bile krajnje zlonamerne, netačne i usmerene protiv razvoja ne samo aerodroma”, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bulatović.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Er Srbija   Ministarstvo građevinarstva   Aerodromi Srbije   avio saobraćaj
@DarkoBulatovic_ @airserbia @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima