Južna Srbija Info

Aleksinačka pijaca: Ponuda bolja od potražnje

rssBookmark and Share

Aleksinac 17.03.2016. Tekst i foto: Dušan Stevanović

Iako nije sezona poljoprivrednih proizvoda, aleksinačka pijaca je dobro snabdevena. Ponuda je, trenutno, veća od potražnje, pa su trgovci voćem i povrćem nezadovoljni prometom.

Pijaca, foto: Dušan Stevanović
Pijaca, foto: Dušan Stevanović

Ipak, niko od njih ne odustaje od prodaje. Oni primićuju, da kako se bliži proleće, ima sve više proizvoda koji stižu iz plastenika i da cene polako padaju.

Najsvežiji primer za to je paradajz koji je do pre par dana prodavan po 220 dinara, a sada je, već, 150 dinara. No, trgovce to ne plaši jer kako cene padaju, tako se i kupovina povećava.

Pijaca, foto: Dušan Stevanović

Osim oraha, šargarepe i cvekle koji se na veliko gaje u moravskom delu aleksinačke opštine, ostala roba se dovozi sa niškog i leskovačkog kvantaša.

Trenutne cene na aleksinačkoj pijaci su salata 20 din ara, mladi luk vezica 20 dinara, mlade, ljute papričice 20 dinara komad, krastavac 180 dinara, paradajz 150 dinara, krompir 60, stari kupus 50 dinara, mladi kupus 90 dinara, stari crni luk 50 do 60 dinara, beli luk 500 dinara, rotkvice vezica 20 dinara, pasulj 250 dinara, šargarepa i cvekla po 50 dinara, prazi luk 40 dinara komad, očišćeni orasi 450 dinara.

Na stočnoj pijaci prasad se prodavala po 150 dinara.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   pijaca   voće   povrće   stoka   Dušan Stevanović   beli luk
@


 


[ Dodaj komentar ]