Južna Srbija Info

Cvećari traže od Tržnice odštetu od 2,1 milion dinara

rssBookmark and Share

Niš 11.09.2015. JugMedia

Proizvođači cveća tužili su Privrednom sudu JKP “Tržnica” iz Niša i zatražili odštetu od 2,15 miliona dinara jer im nije obezbedila mesta za postavljanje 19 kućica za prodaju cveća, iako se na to obavezala ugovorom.

Cvećari traže od Tržnice odštetu od 2,1 milion dinara

Ugovorom potpisanim pre nešto više od godinu dana između Uprave za poljoprivredu, JKP “Tržnica” i Udruženja proizvođača cveća “Cvet juga“, cvećari su se obavezali da izrade kućice za prodaju cveća, dok se „Tržnica“ obavezala da im od 1. januara obezbedi prostor za njihovo postavljanje na Cvetnoj pijaci.

U Udruženju „Cvet juga“ ističu da su na vreme obezbedili kućice za prodaju cveća, ali da „Tržnica“ ni do danas nije obezbedila ugovoreni prostor, zbog čega su morali da „presaviju tabak“ i tuže je Privrednom sudu u Nišu.

„Nakon što je ugovor zaključen i kućice napravljene, grad nije dozvolio „Tržnici“ da izda prostor za prodaju cveća jer se ispostavilo da je još 2011. godine proglašen javnom površinom kojom raspolaže Gradska opština Crveni krst“, ističe predsednica Udruženja „Cvet juga“ Tanja Petković Petković.

Ona naglašava da cvećarima nije dozvoljeno da postave kućice za cveće, ali da „Tržnica“ taj prostor i dalje izdaje robnim prodavcima, a prihod od zakupa deli sa opštinom Crveni krst.

Petković kaže da kućice za prodaju cveća već devet meseci stoje na skladištu, a za njihovo čuvanje Udruženje „Cvet juga“ plaća mesečno 440 evra.

„Od ugovora sa „Tržnicom“ smo odustali, ali zahtevamo nadoknadu štete od 2,1 milion dinara. Izrada kućica koštala je Udruženje1,9 miliona dinara sopstvenih sredstava, a 266.000 su troškovi njihog čuvanja“, istakla je Petković.

Direktor JKP „Tržnica“ Radovan Milojević kaže da se u ovom slučaju ne radi o nepoštovanju ugovornih obaveza, već o tome da ugovor nije mogao da bude realizovan jer su se izmenile okolnosti.

„Nakon potpisivanja ugovora sa Udruženjem „Cvet juga“ grad je najavio proširenje Ulice Đuke Dinić. Zbog proširenja te ulice pored pijace, mi ne možemo da na ugovorenom prostoru postavimo objekte za prodaju cveća“, rekao je Milojević.

On je istakao da se u pronalaženje nove lokacije za postavljanje kućica za prodaju cveća uključila i Uprava za planiranje i izgradnju i Zavod za urbanizam.

„Mi smo nudili Udruženju različita rešenja dok nova lokacija ne bude određena, a verujem da će to biti do kraja godine. Ponudili smo im prostor unutar Tvrđavske pijace ili da im otkupimo tezge, ali oni ni na šta nisu pristali“, rekao je Milojević.

 

Komentara: 0


#   Niš   Uprava za planiranje i izgradnju   Tržnica JP   Radovan Milojević   zavod za urbanizam     Gradska opština
@


 


[ Dodaj komentar ]