Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Aleksinac kupila kazan za rakiju

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.10.2017. N1, Aleksinac.Net

U Aleksincu se ovih dana priča samo o jednom kazanu za pečenje rakije. Pročio se kao opštinski kazan, navodno kupljen novcem iz lokalne kase. Ispostavilo se da je zaista plaćen državnim novcem, ali preko Komesarijata za izbeglice kao pomoć porodici interno raseljenih koja je bila bez primanja. Sada počinje posao proizvodnje rakije.

Opština Aleksinac kupila kazan za rakiju

Provereno i tačno je – opština Aleksinac jeste kupila kazan za pečenje rakije.

"To je kazan za pečenje rakije sa destilatorom 100 litara. Jedan komad. 99. 600 dinara", naveo je Dragan Jovanović, načelnik društvenih delatnosti u Aleksincu.

Kazan nije u opštini, televizija N1 pronašla ga je u selu Adrovac...

Tu rakiju, međutim, kako nas uveravaju u Adrovcu, niko iz opštine nije probao.

"Ne, ne, ne , ne...Ta je rakija namenjena za prodaju da bismo mogli i zimi da imamo neku novčanu naknadu, pošto suprug radi samo na crno, ja sam domaćica", izjavila je Snežana Petrović, poljoprivrednica.

Kazan je u domaćinstvu Snežane Petrović. Kupljen je preko projekta za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica, kao i moto kultivator i traka kap po kap, za navodnjavanje voćnjaka.

"Ja sam po struci ekonomista, studirala sam književnost, ali eto... život. Nametne čoveku nešto sasvim drugo, nešto sasvim neplanirano", kaže Snežana.

Tako je Snežana Petrović, koja inače u torbi uvek nosi knjigu poezije, postala poljoprivrednica.

"To je suština. Tragom istine, došli ste do mene", rekla je.

Registrovala je gazdinstvo i porodica počinje da zarađuje od ovog kazana.

U javnosti je sada poznat kao opštinski rakijski kazan, iako zapravo nije, a svi rakiju mogu da dobiju po istim uslovima – 500 dinara po litru.

Gordana Bjeletić, N1, Aleksinac

Komentara: 1


#   Aleksinac   izbeglice   Donji Adrovac   kazan   rakija   Dragan Jovanović   Opština Aleksinac   komesarijat   Snežana Petrović
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    bajo, 28.10.2017.:
    A za sta si ti Bjeleticka uzimala novac iz tog istog budzeta? Dok si uzimala nisi ovako naduvavala....logicno, ovi nisu tvoji.


[ Dodaj komentar ]