Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poljoprivrednici u iščekivanju, još se ne zna otkupna cena višnje u "Toplici"?!

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.06.2017. Južna Srbija Info

Berba višnje u prokupačkoj opštini, na površini od oko 2.000 hektara, krenuće za desetak dana. Iako proizvođače najviše interesuje otkupna cena ni jedan otkupljivač za ne zna da kaže kolika će ona biti

Opština Prokuplje
Opština Prokuplje

Prema njihovim rečima cena će biti sigurno veća nego prošle godine, kada se za jedan kilogram višnje plaćalo 30 dinara.

- Aprilski mraz smanjio je ovogodišnji rod i do 50 odsto. Bez obzira na ovu činjenicu tržište će i ovog puta biti regulator otkupne cene, izjavili su otkupljivači i dodali da je potražnja za kvalitetnom oblačinskom višnjom velika.

Zoran Stojanović, direktor jedine prokupačke Zemljoradničke zadruge “Đurevac-Agrar”, čije plantaže pod višnjom zauzimaju površinu od 30 hektara, rekao je da će se tek za nekoliko dana znati tačaa otkupna cena.

- Zbog velike potražnje, a manjeg roda očekujem da početna otkupna cena  bude od 60 do 70 dinara. Da li će ona tokom berbe biti veća ili manja ostaje da se vidi, izjavio je on.

Samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u Opštinskoj upravi Merošina Dragan Stojanović izjavio je da bi berba višnje u ovoj susednoj prokupačkoj opštini trebala da krene već početkom naredne nedelje i da očekuje da otkupna cene bude od 60 do 80 dinara. 

Komentara: 0


#   Prokuplje   poljoprivreda   Merošina   višnje   Zoran Stojanović   Dragan Stojanović   otkupna cena
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima