Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prodato blago na najtoplijoj vodi u Srbiji, "Rasadnici" u Vranjskoj banji

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 22.09.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Nakon dužeg tapkanja u mestu, preduzeće „Rasadnici“ iz Vranjske Banje, je prodato. Poznato je ime kupca, ali je nepoznato da li će Rasadnici brzo stati na noge, zadržati delatnost i kakvi su planovi novog vlasnika.

Prodato blago na najtoplijoj vodi u Srbiji, "Rasadnici" u Vranjskoj banji

Novi vlasnik preduzeća "Rasadnici" iz Vranjske Banje je beogradsko preduzeće "Hleb i kifla". Ovo privredno društvo, u prestonici poznato po lancu pekara, kupilo je „Rasadnike“ za iznos od skoro 35 miliona dinara. Za ovaj iznos postali su vlasnici upravne zgrade, staklenika, holandskih leja, magacina i zemljišta površine oko  61.500 metara kvadratnih,  kao i pokretne imovine koju čine oprema, kancelarijski materijal i zalihe.

Direktorka preduzeća „Hleb i kifla“ Ana Cvetković, nije htela da govori o daljim planovima, tako da nije ni potvrdila ni demantovala priče o planiranim investicijama vrednim pet miliona evra. I Nebojša Bogdanović, predsednik gradske opštine Vranjska Banja kaže da se o daljim planovima i investicijama u „Rasadnike“ ni sa kim nije razgovaralo.

Međutim, u Upravi Banje znaju malo više. Ivica Milenković, direktor Uprave Banje, kaže da je predstavnik preduzeća „Hleb i kifle“ Mile Stevanović, nekadašnji direktor DIV-a, razgovarao sa njim i nagovestio ulaganje u iznosu od pet do šest miliona dinara i posao za oko 100 ljudi, ali ima jedan uslov:

“Uslov je da im Uprava Banje obezbedi stabilan izvor energije. Misli se na toplotu i protok tople vode kroz betonski kamen koji prelazi preko njihovog poseda. Tu je problem i Simpo koji ne koristi vodu kroz sistem već direktno iz geotermalnog izvora, pa voda koja izlazi iz Simpo cveća je temperature 55 stepeni, što je nedovoljno. Tako dok ne obezbedimo stalan izvor toplotne energije oni neće ulagati.“, kaže Ivica Milenković.

Preduzeće „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji privatizovano je 2007. godine. Tada je „Jugotehnika“ iz Niša kupila ovo preduzeće za 25 miliona dinara ali je kasnije ugovor raskinut i „Rasadnici“ su otišli u stečaj.

Navodnjavanje najtoplijom termalnom vodom koristi i Simpo cveće.

Komentara: 0


#   Simpo   Vranjska Banja   Agencija za privatizaciju   gradske opštine   Nebojša Bogdanović   Rasadnici Vranjska Banja     Hleb i Kifla   Ivica Milenković   Mile Stevanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima