Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prvomajci dobijaju po 180.000 dinara

rssBookmark and Share

Pirot 06.10.2016. Pirotske Vesti, Južna Srbija Info

Obradović, danas je u Gradskom Samostalnom sindikatu na čijem je čelu Rodoljub Ćirić, potpisao 184 ugovora o isplati devet minimalnih zarada sa isto toliko radnika firme “Aha Mura-prvi jmaj” u stečaju.

Foto: Pirotske Vesti
Foto: Pirotske Vesti

Narednih dana i meseci, sledi potpisivanje identičnih ugovora sa svih 1300 radnika nekadašnje perjanice srpske privrede, a za isplate pomenutih prinadležnosti koje u proseku iznose po 180.000 dinara iz Fonda solidarnosti bićće utrošeno oko 60 miliona dinara.

-Mi smo budžetska ustanova i na našem spisku ima oko 5.500 radnika kojima ćemo isplatiti zaostala primanja. Tu su pored ostalih “Prva petoletka”, fabrikra akumulatora iz Sombora i slični giganti. Samo za isplatu “prvomajaca” utrošićemo ceo godišnji buđžet-rekao je Obradović.

Rodoljub Ćirić, predsednik Gradskog sindikata u Pirotu, čijim posredstvom su i obezbeđene isplate, kaže da je na ovaj način povraćena vera radnika u Fond i da će uopšte dobiti svoje prinadležnosti. Osim isplate, radnicima će biti uplaćeni i porezi i doprinosti za 22 meseca, tako da neće imati rupe u stažu-precizirao je Ćirić.

-Najveći broj radnika, će novac koji se očekuje za nedelju dana, upotrebiti za vraćanje dugova, isplatu komunalnih računa i slične troškove-rekle su Pirotskim vestima Dušanka Radovanović i letka Vlatković, prvomajke sa stažom od tridesetak godina. One napom inju da bi bilo najbolje da   svi dobiju posao kod novog vlasnika fabrike, pošto su sada praktično na ulici.

Komentara: 0


#   Pirot   isplata   radnici   Prvi Maj Pirot   stečaj   AHA Mura   zarada       Jablan Obradović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima