Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tribina u Bujanovcu o agrobiznisu kao perspektivi Srbije

rssBookmark and Share

Bujanovac 29.03.2011. Dušan Kocić

Ovo je deveta tribina u okviru ciklusa „Posle konflikta – stvarni život“, a projekat podržavaju ambasade Velike Britanije u Beogradu i Prištini

Ljiljana Stojanović, urednik JUGpress-a
Ljiljana Stojanović, urednik JUGpress-a

LESKOVAC, BUJANOVAC - U sredu, 30. marta, u Domu kulture Bujanovac biće održana tribina na temu „Agrobiznis kao perspektiva Srbije“ na kojoj će govoriti Lou Faoro, direktor USAID Agrobiznis projekta i Slobodan Teofanov, pomocnik ministra poljoprivrede u Vladi  Srbije

Ovo je deveta tribina koja se održava u okviru ciklusa „Posle konflikta – stvarni život“

U petak, 4. aprila, u restoranu "Ognjište" u Gračanici biće održana tribina na kojoj će govoriti zamenik šefa EULEKS-a Endi Sparks, izvršni direktor SLS Dalibor Jevtić, predsednik Jedinstvene srpske liste Sreten Ivanović, načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić i načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić.

Glavna tema tribine biće stvarni život Srba na Kosovu - šta žele i kako to, realno, mogu da ostvare? Ovo je osma tribina u novom ciklusu.

Na prvoj, koja je održana u Bujanovcu, 19. jula 2010. godine, govorili si  Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije, Vensan Dežer, šef Delegacije EU u Srbiji i Grem Tindal, menadžer programa evropskog partnerstva sa opštinama  projekta.

Druga tribina je odrzana u Medveđi 7. oktobra 2010. i na njoj su govorili  Stiven Vordsvort, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Mete Kjuel Nilsen, ambasadorka Danske i Slobodan Drašković, predsednik opštine Medveđa.

Treća tribina je održana  14. oktobra 2010.godine u Štrpcu i na njoj su govorili Piter Fejt , međunarodni civilni predstavnik /specijalni predstavnik Evropske Unije (ICR/EUSR) u Prištini, Nebojša Čović, bivši predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i  Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke.

Četvrta tribina održana je 19. novembra 2010. godine a o učešću Srba na kosovskim izborima govorili su  Dalibor Jeftić (Štrpce), direktor Samostalne liberalne stranke, Sreten Ivanović (Novo Brdo), predsednik Jedinstvene srpske liste, Nebojša Simić (Kosovska Kamenica), kandidat za poslanika Jedinstvene srpske liste, Gradimir Mikić, predsednik opštine Ranilug i Saša Milosavljević, direktor odeljenja za katastar i geodeziju opštine Štrpce.

Peta tribina je održana 20. decembra a na njoj su govorili Sima Gazikalović, potpredsednik Koordinacionog tela, Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, Zorana Antić, pomoćnik predsednika opštine, Jonuz Musliju, predsednik Skupštine opštine Bujanovac, Stojanča Arsić, potpredsednik Skupštine opštine Bujanovac, Naser Aziri, predsednik ogranka Demokratske unije Albanaca za Preševo.

Šesta tribina održana je 19. januara 2011. godine u Preševu i na njoj su govorili Riza Halimi, republički poslanik i predsedniik Partije demokratskog delovanja, Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo i Demokratske partije Albanaca, Skender Destani, predsednik Demokratske unije doline, Rahmi Zulfiu, predsednik Demokratske unije Albanaca.

Sedma tribina održana je  24. februara 2011. godine u Bujanovcu i na njoj su govorili ambasadori Holandije Loren Luis Stokvis i Austrije Klemens Koja.

Osma tribina održana je 4. marta 2011. godine u Gračanici i na njoj su govorili zamenik šefa EULEKS-a Endi Sparks, izvršni direktor SLS Dalibor Jevtić, predsednik Jedinstvene srpske liste Sreten Ivanović, načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić i načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić.

Ovaj projekat traje dvanaest meseci i, pored tribina koje će se održavati u Bujanovcu, Preševu, Štrpcu i Gračanici, predviđa i specijalizovane reportaže o svakodnevnom životu Srba na  Kosovu i njihovim inicijativama za rešavanje problema u dnevnom životu.

,,Od svake od ovih tribina JUGpress pravi televizijske i radio emisije i pisane izveštaje, koje se besplatno dostavljaju  zainteresovanim medijima u širem regionu. Kompletan materijal, video, audio, pisani i foto, objavljuje se na sajtu JUGpres-a, a čitave tribune  i reportaže i na internet radiju JUGpres’’, kaže Ljiljana Stojanović, urednik JUGpress-a i moderator tribina.

Ovaj projekat, inače, podržavaju ambasade Velike Britanije u Beogradu i Prištini.


Komentara: 0


#   Bujanovac     Riza Halimi   Slobodan Drašković   Dragan Nikolić   Ljiljana Stojanović   internet   predsednik opštine   Nebojša Čović   Ragmi Mustafa   Slobodan Petrović   reportaže
@


 


[ Dodaj komentar ]