Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Kako je TV5 postala TV Zona plus": Niš od danas ima samo "jednu" tv stanicu

rssBookmark and Share

07.10.2015. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Od preostale tri tv stanice u Nišu, sa koliko-toliko različitom vlasničkom strukturom i programskom šemom, danas praktično grad ima dve porodične televizije i to nakon kupovine NTV-a, od strane Konzorcijuma "Narodne novine" i Slađane Ostojić, direktorke TV Zona plus.

Foto: 6yka.com
Foto: 6yka.com

Naime, kako su saopštili iz Agencije za privatizaciju, Konzorcijum "Narodne novine" i Slađana Ostojić, direktorka TV Zona plus, danas su otkupili celokupni kapital "Niške televizije" za 78 hiljada evra.

Gledajući sa strane tržišne ekonomije i slobodnog menadžerstava, a i zakonski ovde ništa nije sporno, ali građani Niša postavljaju sebi jedno drugo pitanje: Kako su se našli određeni ljudi, simboli slobodnog novinarstav u čitavoj ovoj priči? Menadžeri nekadašnjih tv kuća, borci za demokratiju postali su deo mašinerije, takozvanih konzorcijuma, odnosno eksponirani instrumenti "pijačne" preprodaje medija.

Nije još uvek jasno kakav je inters nagnao neke od njih da uđu u ovaj "privremeni" konzorcijum i potpomognu kupovinu oslabljene i od države uništene Niške televizije.

"Narodne novine" u vlasništvu porodice Radomirović sigurno su imale svoj profesionalni i matreijalni interes, jer pored pomenutih novina u svom sistemu poseduju i RTV Belami, TV Sokobanja, zaječarski dnevnik "Timok" i pirotski nedeljnik "Sloboda", i portal belami.rs, tako da to i ne iznenađuje.

Interesantan je sasatv navedenog "konzorcijuma", u kome je Slađana Ostojić (bivša urednica poznate TV5 stanice), sada direktorka TV Zona plus, čiji je osnivač Dragan Milošević, blizak porodici Gašić iz Kruševca (pogledati APR i TV stanice u Kruševcu).

Praktično, vraćamo se na početak priče i konstatujemo da pored nekih manjih tv stanica, praktično u gradu na Nišavi sada postoje dve porodične televizije koje će zasigurno vrlo lako deliti novac iz gradskog finansiranja medijskih projekata, a i nesumnjivo uticati na kreiranje javnog mnjenja pred dolazeće lokalne i parlamentaren izbore.

 

 


#   NTV   prodaja   Belami RTV   Narodne novine   TV Zona Plus   Dragan Milošević   Slađana Ostojić   Vitko Radomirović   monopol
@belamiportal @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima