Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U čemu se razlikuje doček Nove godine u Beogradu i na jugu Srbije

Bookmark and Share

Niš 09.08.2018. Nikola Stojanović

Dobro gostoprimsto, hrana, piće i prirodna bogatstva Juga Srbije je svima već dobro poznato. Dobre stare kafane, ali i luksuzni restorani, nude dobru ponudu hrane i pića po vrlo povoljnim i pristupačnim cenama.

nova godina beograd
nova godina beograd

Dobro gostoprimsto, hrana, piće i prirodna bogatstva Juga Srbije je svima već dobro poznato. Dobre stare kafane ali i luksuzni restorani nude dobru ponudu hrane i pića po vrlo povoljnim i pristupačnim cenama. Ako je već tako da li ste imali u planu da Novu godinu dočekate na Jugu Spbije u nekim gradovima kao što su Vranje, Pirot, Niš ili Leskovac? Iskustvo koje možete doživeti u novogodišnjoj noći na Jugu Srbije se može znatno razlikovati nego doček Nove godine 2019 u Beogradu.

Trgovi ovih su svake godine dobro posećeni jer se tradiconlano svake godine organizuje doček Nove godine uz neka poznata estradna imena. Međutim, vrela atmosfera je takođe u kafanama i restoranima gde se dobro jede, pije i zabavlja. Jelovnik je bogat, i tu se mogu naći od onih starih dobrih poznatih jela do onih koja su malo druačija, gde se uključuju kuhinje iz drugih delova sveta.

Da bi ste dobili svoje mesto u restoranu ili hotelu koji ste prethodno izabrali, to morate da uradite nekoliko meseci unapred jer pored domaćih gostiju, Jug Srbije posećuju i turisti iz susednih država kao što su Makedonija, Slovenija ili Bugarska koji već tradicionalno Novu godinu dočekuju na Jugu Srbije. O tome za koji restoran ili hotel se odlučiti možete se informisati  online, gde možete videti kako tačno neko mesto izgleda, kakva je usluga i cena. 

Kada se slavlje završi, dobra odluka može biti ta da se u danima praznovanja bacite na turistčko razgledanje, jer Jug Srbije može da vam pruži dosta. Na Jugu Srbije nalazi se veliki broj banja koje imaju najlekovitiju banjsku vodu u Evropi, ali nažalost nisu sve dobro infrastrukturno obezbeđene. Druga strana priče jeste da postoje banje koje su već  široko poznate po svom banjskom turzmu popu Prolom banje, Soko banje ili Niške banje.

Kulturno nasleđe koje su za sobom ostavili veliki rimski osvajači je takođe veliko  i može biti vrlo interesantno i edukatvnno za razgledanje.
Putevi do turstičkih odredišta su dobra, pa se oko toga ne morate brinuti ukoliko putujete svojim automobilom.

Belmuž, pirotski sir, leskovački roštilj, ajvar, peglana kobasica neki su od specijaliteta koje možete pronaći u bilo kojoj kafani ili restoranu ja Jugu Srbije. Ovu su preporuke sepcijaliteta koja morate obavezno probati ukoliko planirate posetu na Jugu Srbije. Jug Srbije je područje koje nije zagađeno, pa samim tim i hrana koja se jede je zdrava što je dodatni plus. Uživaćete u čistom vazduhu, dobroj hrani i još boljem gostoprimstvu gde god da krenete.

Truba, harmonika ili tamburica se najčešće čuju tokom proslave Nove godine, ali ne samo tada. Svaki vikend pa i radni dan je u kafanama, noćnim klubovima i restoranima dinamičan. Veselja i dobre hrane nikada nije dosta.

Otvorite svoje srce, uštedite novac i dobro se provedite za doček Nove godine na Jugu Srbije. Priča koju ćete poneti posle posete ovom kraju je vrlo jednostavna i dinamična. Mnogo pozitvne energije ćete poneti sa sobom, dobro ćete napuniti svoje stomake i super zabaviti. Videćete Srbiju nekim malo drugačijim očima od one od koje ste navikli. Jug Srije je možda po ekonomskom standardu slabiji od ostatka Srbije, ali zabave vam nikako neće manjkati jer će se domaćini sigurno potruditi da vam maksimalno ugode i udovolje. 
 

Komentara: 0


#   Niš   Leskovac   Vranje   Pirot   Beograd   Nova godina   peglana kobasica   Bugarska   jug Srbije   kulturno nasleđe
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima