Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Apel Crvenog krsta Žitorađa: Pomozimo stanovništvu Makedonije

rssBookmark and Share

Žitorađa 10.08.2016. Dragana Mitrović, Topličke vesti

Crveni krst Žitorađa poziva sve zainteresovane građane koji su u mogućnosti da pomognu Crvenom krstu Makedonije i stanovništvu ove države da to učine novčanom donacijom.

Foto: Topličke vesti
Foto: Topličke vesti

Ovu humanitarnu akciju pokrenuo je Crveni krst Srbije.

- Sredstva se mogu uplatiti na namenski broj tekućeg računa Crvenog krsta Srbije: 205-205818-39, sa pozivom na broj 6014-355 0000, i sa naznakom „Pomoć stanovništu Makedonije“. Sva prikupljena sredstva Crveni krst Srbije uputiće Crvenom krstu Makedonije, o čemu će obavestiti javnost i sve donatore, rekao je Života Milenković, sekretar Crvenog krsta Žitorađa.

On kaže da je Makedoniji u ovom trenutku pomoć preko potrebna.

- Sredstva će biti opredeljena za kupovinu hrane, hrane za bebe, pijaće vode, sredstava za higijenu i dezinfekciju. Smatramo da će prikupljanje novčanih donacija ići brže nego da smo organizovali prikupljanje robe. To bi duže trajalo, pa dok se sakupi, dok se transportuje. A njima je svaki trenutak važan, ljudi ne smeju da gladuju, dodao je Milenković.

Pored učešća u ovoj humanitarnoj akciji, Crveni krst Žitorađa ima velike planove za naredni period.

- Nastavljamo da pomažemo ljudima koliko smo u mogućnosti. Trudićemo se da izađemo u susret bolesnima, siromašnima i svima kojima je bilo koji vid pomoći potreban, a koji žive na teritotriji naše opštine. Pomagaćemo koliko možemo. Takođe, nastavljamo sa akcijom besplatnih pregleda stanovništva, zaključio je naš sagovornik.

Komentara: 0


#   Žitorađa   Crveni krst org.   humanitarna pomoć   Makedonija   Života Milenković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima