Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Beograd na vodi" oduzima zgradu "Simpa" kod autobuske stanice u Beogradu?

rssBookmark and Share

Vranje 05.09.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Zgrada vranjskog "Simpa" u ulici Hadži Nikole Živkovića 8 u Beogradu, gde je godinama bio prodajni salon ovog preduzeća, od aprila ove godine u vlasništvu je grada Beograda.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Kako pišu "Večernje novosti", objekat vranjanske firme preuzet je na osnovu dugovanja poreza na imovinu i Zakona o utvrđivanju javnog interesa.

Za salon veličine 3.431 kvadrata i magacinski prostor od oko 800 kvadrata zaiteresovano je preduzeće "Beograd na vodi". ''Novostima'' je iz kompanije Simpo potvrđeno da je ovaj poslovni prostor u centru prestonice grad preuzeo na osnovu Zakona o utvrđivanju javnog interesa, po posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanje građevniske dozvole radi realizacije projekta "Beograd na vodi".

Međutim, iako postoji papir "crno na belo", Grad  Beograd, odnosno Sekretarijat za imovinsko pravne poslove, iznosi kontradiktorne informacije. Oni kažu da "Grad nije vlasnik ovog objekata u centru Beograda''.

I u preduzeću ''Beograd na vodi'' nisu želeli da komentarišu navode da zgrada "Simpa", kao i druge državne nekretnine u ovom delu Savamale mogu da pređu u vlasništvo ove firme.

''Simpo" je ovaj prostor zvanično koristio do 28.avgusta, a trenutno je u toku postupak primopredaje. Zgrada je očišćena, a neprodate stvari "preseljene" su u druge "Simpove" objekte u gradu.

Ostaje da se vidi da li će poslovni prostor površine 3.431 kvadrata, biti porušen ili će se nekim arhitektonskim rešenjem naći u sastavu budućeg projekta, pišu ''Večernje novosti''.

Komentara: 0


#   Vranje   Beograd   Simpo   Beograd na vodi   Večernje novosti   zgrade   poslovni prostor   Salon nameštaja   sekretarijat
@


 


[ Dodaj komentar ]