Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Migranti delili novogodišnje paketiće deci u Bosilegradu

rssBookmark and Share

Bosilegrad 13.12.2018. Beta

Najmlađi stanovnici sa područja opštine Bosilegrad, deca rođena u protekle dve godine, dobila su novogodišnje paketiće koje su za njih pripremili migranti i izbeglice iz Prihvatnog centra "Bosilegrad".

yandex
yandex

Paketići su podeljeni mališanima u programu podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, a ovoj akciji pridružila se i opština Bosilegrad.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev istakao je na svečenoj dodeli paketića u sali Osnovne škole "Georgi Dimitrov", održanoj u sredu, da su žitelji te opštine u prethodnom periodu "otvorenog srca ugostili migrantsku populaciju".

"Naša ljudskost se ogleda u tome što sve ljude primamo raširenih ruku u Bosilegradu. Razmenjujemo sa njima našu kulturu i običaje, uživamo i radimo zajedno. Ovakvim akcijama još jednom pokazujemo da stvaramo lepšu i podsticajniju sredinu za život svih žitelja Bosilegrada", naglasio je Zaharijev.

Mirjana Jovanović iz Komesarijata za izbeglice i migracije podsetila je da Prihvatni centar "Bosilegrad" već dve godine pruža utočište za migrante i migrantkinje, pretežno porodice sa decom.

"Uloga Komesarijata u ovom gradu je prepoznata i lepo prihvaćena, kako od stanovnika, tako i od predstavnika lokalne samouprave", izjavila je Jovanović.

Jelena Marić Luković ispred Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti istakla je da u svim situacijama treba da poštujemo različitosti među ljudima i budemo tolerantni.

Podeli novogodišnjih paketića prethodio je performans kojim su migranti smešteni u Prihvatnom centru u Bosilegradu predstavili život zbog kojeg su napustili Iran. Oni su se domaćinima predstavili i muzičkim numerama, tradicionalnim nošnjama i muzičkim instrumentima.

Članovi folklornog ansambla "Mladost" iz Bosilegrada izveli su interesantan kulturno-umetnički program.

Komentara: 0


#   Bosilegrad   predsednik opštine   Vladimir Zaharijev   prihvatni centar   Georgi Dimitrov   Mirjana Jovanović   Ana Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima