Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Crni skakavci napadaju ljude u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 27.06.2014. JužnaSrbija.Info

U Kuršumliji i okolini nepoznati insekti već nekoliko dana terorišu ljude koji borave u prirodi, nanoseći im ozbiljne povrede koje često zahtevaju lečenje.

Crni skakavci napadaju ljude u Kuršumliji

Dok lekari tvrde da se prvi put sreću sa ovakvom kliničkom slikom ujeda insekata i da sumnjaju da je došlo do određenih mutacija ovih životinjskih vrsta, entomolozi ističu da razloga za uzbunu nema.

Darinka Koprivica (74) iz kuršumlijskog sela Belo Polje rekla je da je pretrpela ujede skakavaca i da strahuje zbog njihove najezde.

- Ja ih metlom brišem, a oni skaču po rukama i nogama i ujedaju me, napo me čitav roj. Kada su počele da me ujedaju, utrnulo mi je celo čelo. Tri dana sam mazala nekom mašću protiv alergije da bi mi splasnuo otok. To mi se nikada ranije nije desilo iako živim na selu i svakakve bube sam videla, rekla je Koprivica.

Lekari specijalisti kažu da se nikada ranije nisu sreli sa ovakvom kliničkom slikom ujeda insekata, ali da odmah preduzimaju sve kako bi adekvatno i na vreme zbrinuli i ukazali pomoć pacijentima.

Stručne ekipe za poljoprivredu i ekologiju opštine Kuršumlija i dalje prate kretanje roja insekata u Kuršumliju koji se povećava.

Očekuje se i dolazak predstavnika Zavoda za zaštitu prirode iz Beograda, koji bi trebalo detaljnije da utvrde o kakvim se insektima radi.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   lekari specijalisti   Belo Polje   skakavci
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima