Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Duvanska kriza zavejanih: Hitno dostaviti cigarete i duvan

rssBookmark and Share

Kuršumlija 11.03.2015. Blic, Južna Srbija Info

Meštani sela Igrišta, 20-ak kilometara od Kuršumlije, koji su već treći dan potpuno odsečeni od sveta zbog snežnih nanosa visokih dva metra, uputili su zanimljiv poziv predsedniku opštine Radoljubu Vidiću.

Duvanska kriza zavejanih: Hitno dostaviti cigarete i duvan

Oni traže da im se prioritetno očisti put jer je u selu nastala panika zbog manjka duvana, pa pojedine meštane već „hvata duvanska kriza“.
 
Hitno raščišćavanje 

Opštinski štab za vanredne situacije u Prokuplju, danas je na vanrednoj sednici doneo odluku da se zbog obilnih padavina u brdsko- planinskim predelima hitno angažuju izvođači radova i sva raspoloživa mehanizacija za raščišćavanje puteva i normalizaciju života ugroženih stanovnika.
Života Jeremić iz sela Igrište kaže da dvadesetak stanovnika, mahom starijih od 50 godina, sa nestrpljenjem očekuje da se probije put do njihovog sela. 
 
- Ljudi su ovde uglavnom stari, manjkaju nam životne namirnice između ostalog i duvan. Većina nije imala para da pripremi veće zalihe, pa polako nestaje svega. Nismo želeli da lažemo kada smo pozvali opštinare, rekli smo pravi razlog zašto je najneophodnije da se probije put. Za mnoge u selu je duvan važniji i od hleba - priča Života i dodaje da su svi u selu za sada zdravii da ima obećanje da će mašine za raščišćavanje uskoro krenuti prema selu. 
 
- Najveći problem će biti da se probije put u dužini od oko dva kilometra, gde su smetovi veći od dva metra - tvrdi ovaj meštanin.
 
Iako je prema rečima Vidića poziv izazvao šaljive komentare, situacija nije bezazlena, a kuršumlijska Direkcija danonoćno radi na raščišćavanju puteva. 
 
Danas je mehanizacija čistila put do sela Kutlovo, kako bi Hitna služba Doma zdravlja iz Kuršumlije preuzela nepokretnog čoveka kome je neophodna medicinska pomoć. 
 
- Imamo svakojake pozive, situacija je prilično dramatična jer je sneg koji i danas pada napravio velike probleme. U Lukovskoj banji i dalje u nekoliko sela nema struje, a tada ne rade ni mobilni telefoni pa meštani bukvalno nemaju nikakav kontakt sa civilizacijom. Ipak, za sada uspevamo da dođemo do onih kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je Vidić.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   sneg   Radoljub Vidić   namirnice   duvan   Igrište   štab za vanredne situacije   čišćenje snega   nedostatak   zavejani     nema struje   mobilni telefoni
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima