Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuska pomoć i obuka budućih i mladih vatrogasaca

rssBookmark and Share

Niš 17.01.2019. Južna Srbija Info

U Vip salonu Gradske kuće danas je održan prijem za predstavnike departmana Žironda u okviru projekta saradnje vatrogasne službe ovog departmana i niške Pravno poslovne škole koja školuje buduće vatrogasce.

Francuska pomoć i obuka budućih i mladih vatrogasaca

Delegaciju je predvodila Mariz Desilije načelnica službe za međunarodne odnose departmana,a sastanku su prisustvovali i kapetan Vensan Lator oficir službe za obuku vatrogasaca u departmanu i Žak Loše direktor koledža Šam-Deme u Pelgriju.

Goste iz Francuske primili su dr Saša Živić gradski većnik i pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević uz prisustvo počasnog konzula Francuske u Srbiji Saše Miljkovića i predstavnika Pravno-poslovne škole.

Ukupna vrednost ovog projekta je oko 17 hiljada evra škola iz Niša je zadužena za njegovo tehničko sprovođenje uz podršku GO Medijana.

Prve godine ovaj projekat biće usmeren ka razmeni francuskih i srpskih stručnih saradnika u obuci učenika za profil vatrogasaca dobrovoljaca.

Delegacija iz Žironda pokloniće Pravno-poslovnoj školi u Nišu neophodna sredstva za realizaciju praktične nastave u okviru obrazovnog profila "Tehničar zaštite od požara“.

Komentara: 0


#   Niš   vatrogasci   Saša Živić   obuka   Gradski većnik   Pravno poslovna škola   Miloš Milošević   Žirond Francuska
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima