Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš: Potpisan petogodišnji Sporazum o saradnji sa Šarm el Šeikom

rssBookmark and Share

Niš 20.05.2022. Južna Srbija Info

Predstavnici Grada Niša su potpisali petogodišnji Sporazum o saradnji sa Šarm el Šeikom

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je u Šarm el Šeiku sa guvernerom Južnog Sinaja Haledom Fudom Sadikom Muhamedom, u prisustvu ambasadora Srbije u Arapskoj Republici Egipat Miroslavom Šestovićem, Sporazum o saradnji u oblasti turizma, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta i kulture između Niša i tog egipatskog grada.

Sporazum je potpisan uz saglasnost Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije i na snazi je narednih pet godina.

Gradonačelnica Niša dobila je ključ njihovog grada. Statua cara Konstantina nalaziće se u njihovom muzeju, a Simbol mira i zaštitni znak njihovog grada nalaziće se u Nišu.

Domaćini su joj saopštili njihovu zainteresovanost za studiranje njihovih studenata na niškom Medicinskom i Elektronskom fakultetu, sa NTP-om u sklopu Smart City sistema koji Šarm el Šeik priprema i gde bi se uključile naše firme koje rade u NTP-u. O tome je potpisan i sporazum sa domaćinom.

U Egiptu se ovi sastanci tumače kao pripremni uoči susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

Delegaciju Niša čine predstavnici grada, Regionalne privredne komore i niški privrednici, Turističke organizacije Niš, Aerodroma Srbije, Naučno-tehnološkog parka, Sokobanje sa kojom Šarm el Šeik želi intenzivniju saradnju, turoperateri.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Egipat   Šarm el Šeik
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima