Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima deteta i Zaštitniku prava deteta

rssBookmark and Share

Niš 17.06.2019. Južna Srbija Info

Nova sesija Javne rasprave o Nacrtu zakona o pravima deteta i Zaštitniku prava deteta održana je u Skupštini Grada Niša. Javnu raspravu otvorili su Zoran Antić državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Tijana Đorđević Ilić gradska većnica.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima deteta i Zaštitniku prava deteta

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici organa lokalne samouprave, zaposleni u školskim upravama i osnovnim i srednjim školama, predstavnici civilnog društva i zainteresovani roditelji.

U radnom delu Javne rasprave posebni savetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Vulević, predstavio je sam Nacrt. Tom prilikom, naveo je i komentarisao delove Nacrta, koji se, pored osnovnih odredbi i nabrajanja osnovnih prava deteta, odnose na: građanska i politička prava, pravo deteta na zaštitu od nasilja, dete u porodičnoj sredini i alternativnoj nezi, zdravlje i zdravstvenu zaštitu, socijalnu sigurnost i zaštitu, pravo na obrazovanje, slobodno vreme i kulturne aktivnosti, prava posebnih grupa dece i mere zaštite, institut Zaštitnika prava deteta, postupanje pred Zaštitnikom prva deteta.

Svi, koji nisu stigli da učestvuju u javnoj raspravi, svoje priloge i sugestije mogu da upute pisanim putem preko Internet prezentacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u toku juna 2019. godine do kada traje Javna rasprava.

Komentara: 0


#   Niš   deca   internet   javna rasprava   prava deteta   Tijana Đorđević   Prava i zaštita deteta
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima