Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jubilej Radničkih sportskih igara u Nišu

rssBookmark and Share

24.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Radničke sportske igre u Nišu organizuju se punih 60 godina.
Organizator, Savez samostalnih sindikata Niš, sa partnerima Gradskom opštinom Pantelej i Sportskim savezom Niša, ovim povodom organizuje Sportski dan, u subotu, 25. aprila, na Kameničkom visu.

Savez samostalnih sindikata Niš, Foto: Južna srbija Info
Savez samostalnih sindikata Niš, Foto: Južna srbija Info

Nekada jedna od najmasovnijih i najpopularnijih sportskih amaterskih manifestacija, Radničke sportske igre u Nišu, održavaju se već šest decenija. Nakon gašenja mnogih firmi, izgubilo se na masovnosti, ali tradicija se održava, a nova vremena donose i nove partnere. Organizatoru, Savezu samostalnih sindikata Niša, pridružili su se Sportski savez Niša i GO Pantelej.

- Samostalni sindikat je još davne 1955. godine održao prve Radničko-sportske igre, na kojima je učestvovalo pet kolektiva, ali već posle pet godina bilo je 180 kolektiva, i ta tradicija u Nišu, u Samostalnom sindikatu traje već 60 godina, zahvaljujući sportskim entuzijastima među sindikalcima, kaže Olivera Bobić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Niša.

Sportski dan na Kameničkom visu održava se u subotu, 25. aprila, i počinje u 10 časova. U podne će biti dodeljena priznanja i pehari najboljim pojedincima i ekipama koji su učestvovali na Radničkim sportskim igrama u proteklih godinu dana. Učestvovalo je više od 1000 takmičara u svim sportskim disciplinama.

Komentara: 0


#   sindikat   Sportski savez   GO Pantelej   samostalni sindikat   Savez samostalnih sindikata Niš     Sportski savez Niša   Olivera Bobić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima