Južna Srbija Info

Leskovac: Odložen početak rada Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda

rssBookmark and Share

Leskovac 18.04.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Grad Leskovac 2006. godine podigao kredit od 1,2 miliona evra za izgradnju kolektora

Kolektor u Leskovcu, Foto: Jugmedia
Kolektor u Leskovcu, Foto: Jugmedia

Na glavnom gradskom i industrijskom kolektoru, za koji je 2005. godine podignut kredit od 1,2 miliona evra, popustile su cevi, zbog čega je doveden u pitanje i početak rada Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kapitalne investicije u Leskovcu.

Pomoćnik gradonačelnika Leskovca Slaviša Zlatnović rekao je danas da je na više mesta došlo do ulegnuća cevi, ali i do začepljenja zbog prodora vode i mulja na spojevima.

„Prave razmere oštećenja znaće se za desetak dana, posle snimanja koje vršimo kamerama“, kazao je Zlatanović na konferenciji za novinare.

Izgradnja kolektora dugačkog 5,2 kilometara, koji vodi od fabrike „Nevena“ do postrojenja kod sela Bogojevce, počela je 2006. godine. Njegovu izgradnju finansirao je iz kredita grad Leskovac, a izgradanju postrojenja sa proširenjem kanalizacije na severu Leskovca Evropska unija, Vlada Holandije i Vlada Srbije sa oko 24 miliona evra.

Zlatanović je kazao da je rok za završetak Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda bio 1. jun ove godine, ali da se od investitora traži produženje roka zbog havarije na cevovodu kolektora.

Koletor su gradila leskovačka preduzeća „Velika Morava“ i „Crna trava“, nosilac gradnje.

Komentara: 0


#   Leskovac   Crna Trava   investicije   Slaviša Zlatanović   radovi   problemi   otpadne vode   kolektor   prečišćavanje Velika Morava preduzeće   prečišćavanje
@


 


[ Dodaj komentar ]