Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Oduzimanje inženjerskih licenci zbog zida u Grdelici!

rssBookmark and Share

Grdelička klisura 25.08.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, najavila je da će Ministarstvo od Inženjerske komore tražiti oduzimanje inženjerskih licenci svima odgovornim za pad kosine u Grdeličkoj klisuri.

Foto arhiva: mgsi.gov.rs
Foto arhiva: mgsi.gov.rs

"Insistiram na dve stvari: prva je bezbednost, a druga odgovornost. Ali, Ministarstvo nije policija i nije tužilaštvo da utvrđuje ko je kriv, time će se baviti neki drugi organi. Međutim, ono što možemo i što ćemo svakako uraditi je da ćemo od Inženjerske komore, koja je nezavisni organ, tražiti da se oduzmu licence svim inženjerima koji su od 2010. do 2018. stavili potpise na projekte kosine koja je pala u Grdelici, kao i svima koji su odobrili 11 revizija na projektu. Bez obzira na to da li je u pitanju neznanje ili nešto drugo, Ministarstvo će ovo da traži“, istakla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara u zgradi Vlade Srbije.

Komentara: 0


#   policija   auto-put   Zorana Mihajlović   Grdelička klisura   koridor 10   potporni zid   licenca   Ministarstvo građevinarstva
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima