Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koridor 10 kroz Grdelicu, otvara se za saobraćaj u subotu

rssBookmark and Share

Grdelička klisura 14.05.2019. Južna Srbija Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da će saobraćaj na auto-putu kroz Grdeličku klisuru biti pušten u subotu, 18. maja, čime se posle 30 godina praktično završava izgradnja Koridora 10.

Koridor 10 kroz Grdelicu, otvara se za saobraćaj u subotu

"U subotu otvaramo ceo južni krak Koridora 10, više se neće ići magistralnim putevima, već isključivo auto-putem, čime smo pokazali da možemo da završimo jedan ovako veliki projekat. To je velika pobeda za Srbiju i pobeda svih inženjera i radnika koji su radili na izgradnji Koridora 10 i ima ogroman značaj za regionalno povezivanje Srbije”, rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je naglasila da će građani Srbije od subote moći i izbliza da se uvere o kakvom građevinskom podvigu je reč kad budu prolazili deonicama kroz Grdeličku klisuru.

“Na tim deonicama je ugrađeno 250.000 tona asfalta, sklonjeno 650.000 kubika kamena, izgrađena dva tunela i 33 mosta, uključujući i dva najviša mosta u Srbiji, izmeštane su železnička pruga i rečno korito da bi se izgradio auto-put”, dodala je ona.

 


#   auto-put   Zorana Mihajlović   Grdelička klisura   Grdelica   koridor 10   Ministarstvo građevinarstva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima