Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar prosvete na FORUMU MLADIH NAUČNIKA

rssBookmark and Share

Banovina 01.03.2016. Južna Srbija Info

Na inicijativu Jovana Milića, nekadašnjeg učenika MTŠ „15.maj“, Mašinska tehnička škola „15.maj“ u saradnji sa portalom „Nađi Raoula“, a uz podršku Skupštine Grada organizuje konferenciju „Forum mladih naučnika ... Izazovi i problemi“.

Ministar prosvete na FORUMU MLADIH NAUČNIKA

Cilj konferencije je otvaranje fonda za siromašne mlade naučnike.

„Ovo je nastavak prošlogodišnje konferencije „I ja imam san“, koju je naša škola organizovala. Drago mi je da ovaj događaj organizuju nekadašnji učenici u saradnji sa novim đacima naše škole i nadam se da će konferencija biti uspešna“- izjavila je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.

Kao panelisti na konferenciji očekuju se direktor centra za socijalni rad Zoran Jović, ali i predstavnici mnogih stranih Ambasada u našoj zemlji. Jedan od njih je Ataše za kulturu u Ambasadi Nemačke.

„Odlučili smo se da pozovemo i strane Ambasadore i da svi zajedno pričamo o ovom problemu, koji je bitan za sve nas. Želeli smo da čujemo njihova iskustva, kakva je situacija u njihovim zemljama, kakvi su načini studiranja u tim državama i dr“- izjavio je Jovan Milić, idejni tvorac konferencije, inače student Mašinskog Fakulteta u Nišu i ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete.

Na konferenciji očekuje se i premijera filma „Mladi naučnici na krilima siromaštva“, koji predstavlja priče mnogih mladih porodica, naučnika i talenata. 

„Istraživanje za film traje od oktobra meseca. Mnoge tv stanice su nam pozajmile svoje materijale, a neke priče smo i mi sami radili. Upravo te priče koje smo sami radili su jako teške i nekako smo na svojoj koži osetili kako je tim mladim ljudima. Iako su siromašni ti mladi talenti ne gube nadu za bolje sutra, za jutro koje će promeniti sve i svi trebamo da im se divimo“- izjavio je Jovan.

Na konferenciji se očekuje prisustvo nekoliko mladih naučnika, talenata i studenata, koji će javno govoriti o problemima sa kojima se susreću. Takođe, na panel diskusiji govoriće i profesori srednjih škola, direktori centara za talente... Konferenciju će svečano otvoriti prof.dr. Srđan Verbić, Ministar prosvete u Vladi Srbije.

Konferencija se održava 3. marta. 2016. sa početkom u 11.30h u velikoj Sali Univerziteta u Nišu (Univerzitetski trg 2, Niš). Ceo događaj je otvoren za sve posetioce, a oni koji nisu u prilici da prate ovaj događaj obezbeđen je tekstualni pregled konferencije „Iz minuta u minut“. Konferenciju je podržao i prof.dr. Mile Ilić, predsednik Skupšstine Grada Niša, rekavši da je ovo jedinstveni događaj u gradu, a sigurno i u Državi. Organizatori pozivaju građane da dođu i uključe se u rad panel diskusije.

Komentara: 0


#   Mile Ilić   Jovan Milić   Srđan Verbić   konferencija   Banovina   Zoran Jović   Ministarstvo prosvete   MTŠ 15. maj   Slavica Jukić   ataše za kulturu   Forum mladih naučnika   Svetosavske nagrade
@sverbic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}