Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Mrlja i skandal" zbog izbora dobitnika najprestižnije niške nagrade "11 januar"

rssBookmark and Share

Niš 10.01.2019. Zdravko Stojnić, Južna Srbija Info

Niška intelektualna, politička i građanska javnost, ne prestaje da komentariše izbor dobitnika najprestižnije nagrade "11 januar" Grada Niša, za izuzetan doprinos u "kategorijama"...

"Mrlja i skandal" zbog izbora dobitnika najprestižnije niške nagrade "11 januar"

Najveća polemika oko Nacionalne službe za zapošljavanje, odnosno niške filijale te republičke službe?

Dobri poznavaci društvenih i političkih prilika u najvećem gradu na Nišavi, "šokirani su", blago rečeno, izborom nekih od dobitnika prestižog priznanja, koji bi trebalo da nosi istinski duh Niša i zasluga kolektiva i pojedinaca, ali na lokalnom nivou, što i jeste suština ove nagrade.

Čime je to niška filijala, jedne republičke ustanove, Nacionalne službe za zapošljavanje, zaslužila ovo priznanje, kada je računica vrlo jednostvana. Sva sredstva kroz mnogobrojne projekte i osnaživanja za zapošljavanje su na nivou Republike, i gde ju tu zasluga na lokalnom nivou ove ustanove, pitaju niški intelektualci i komentarišu, da je ovakva odluka ravna skandalu?!

Da li ima interesne politike u svemu ovome, ili površnosti, kakvi su odnosi između Skupštine grada Niša i Gradskog veća, Kabineta gradonačelnika, da li treba menjati sastav Komisije i način izbora, pitanje je koje ostavlja gorak ukus. 

Podsetimo.

Komisija za nagrade Grada Niša, koju čine predsednik Skupštine Grada Rade Rajković, gradonačelnik Darko Bulatović, kao i predstavnici Univerziteta, Vojske i Crkve, donela je na sednici 28. decembra 2018. godine, "jednoglasnu odluku", da dobitnici ovogodišnje Nagrade „11. januar“ budu tri kolektiva i dva pojedinca.

Među nagrađenim kolektivima, najprestižnije priznanje Grada dobili su: Akademski folklorni ansambl ORO – Studentski kulturni centar, osnovna škola „Radoje Domanović“, kao i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Niš.

Od pojedinaca, nagradu su dobili: profesor dr Radoslav Bubanj i Selomir Marković, domaćin spomenika na Čegru.

Ove godine ukupno je bilo 26 predloženih kandidata, od toga 10 kolektiva i 16 pojedinaca.

Sutra, 11. januara u 12. sati, je Svečana sednica Skupštine grada Niša i dodela najprestižnijeg priznanja "11 januar", na koju će mnoge VIP osobe doći  po PS sistemu, ali i otići sa "čaršijskom pričom" i "gorkim biterom u ustima".

 

 


#   Niš   Darko Bulatović   NSZ (tržište rada)   sednica   Skupština grada Niša   Studentski kulturni centar   Rade Rajković   Nagrada 11. januar   Radoslav Bubanj   Komisija za nagrade
@DarkoBulatovic_ @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima