Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nedelja programiranja u školi u Vlaolu

Bookmark and Share

Bor 18.10.2017. Mladen Jovanović

Vlaole je malo selo na istoku Srbije, na granici opština Majdanpek i Bor. U ovom selu radi škola OŠ „Miladin Bučanović“. Škola sa oko stotinu đaka i nastavnika ali škola u kojo su svi željni novih učenja i izazova.

Nedelja programiranja u školi u Vlaolu

Nastavnici i učenici ove škole su se pridružili Evropskoj nedelji programiranja i pod sloganom „Razmišljaj programerski“ šesdeset učenika sa nastavnicima Pericom Paunovićem. Dejanom Adamovićem i Slavišom Jeremićem, piše svoje prve programske kodove.  Za pisanje kodova korišćeni su Skreč i Pajton, a kako bi učenicima bilo što zanimljivije u realizaciju projekta korišćeni su i mbot roboti.

Na kreativan način učenicima je ukazano na sve čari programiranja. Takođe je prikazan kratak film o tome kako jedan lego robot slaže rubikovu kocku. Učenicima su objašnjeni i delovi robota koje oni do tada nisu videli.

Ova akcija, započeta 13.10.2017. godine, završava se u petak 20. oktobra zajedno sa Udruženjem profesora informatike Srbije, uz podršku TechSoup Balkans, u okviru EU nedelje kodiranja.

Komentara: 1


#   Bor   informatika   Mladen Jovanović
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    davor, 19.10.2017.:
    Sve pohvale za ideju i tim koji realizuje projekat koji ukljucuje skole i ucenike van vecih gradova.Bravo


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima