Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš podržava Gej Paradu

rssBookmark and Share

22.09.2014. Blic

Grupa nevladinih organizacija iz Niša zahteva od države da omogući da se u nedelju održi najavljena "Parada ponosa - Prajd 2014".

Niš podržava Gej Paradu

- U Srbiji se ne smanjuje nasilje i pretnje pripadnicima LGBT populacije. Prema njima postoji i sistematska diskriminacija. Zato mora da se održi “Parada”, ali mora i da se u svakoj policijskoj upravi u 24 grada u Srbiji odredi kontakt osoba za LGBT zajednicu, kako bi im pomogla da reše probleme. U niškoj policiji već postoji takva osoba - rekao je Dragan Đorđević iz mreže odbora za ljudska prava u Srbiji - CHRIS , na današnjoj konferenciji za novinare u Medija centru koju su obezbeđivali uniformisani policajci.

On je dodao da se nada da će u narednih nekoliko godina Srbija postati zemlja u kojoj će u svim većim gradovima biti parade ponosa.

- Zašto u Nišu ne bi bilo parade ponosa? Apsolutno razmišljamo o tome, ali je to zbog bezbednosti za sada nemoguće. Ali, imali smo prilike da vidimo da su “prajdovi” u Hrvatskoj održani u Splitu i Osijeku, a u Crnoj Gori u Kotoru - napomenuo je Đorđević.

Podršku Paradi ponosa u Beogradu dali su: Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji, Centar za razvoj civilnih resursa, Ženski prostor, Centar za ljudska prava Niš, Centar za razvoj građanskog društva Protecta, Centar za devojke, “Proaktiv” i Media i Reform centar Niš.

 

Komentara: 2


#   LGBT   ljudska prava   Gej parada   Dragan Đorđević   podrška   Prajd     Proaktiv   Centar za ljudska prava   Centar za devojke
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  SpSS, 23.09.2014.:
  STOP na 100

  STOP RUŠENjU na 100 - STOP KRVOPROLIĆU na 100 - STOP GEJ PARADI NA 100 GODINA

  Saopštenje Srbskog pokreta Slobodna Srbija povodom najavljene gej parade pod nazivom "Belgrade pride parade", Zahtev za ZABRANU ODRŽAVANjA LGBT PARADA na 100 GODINA i otvoreno pismo institucijama, organima Republike Srbije, organizacijama i javnim ličnostima.

  U vezi sa najavom organzatora oržavanja gej parade pod nazivom "Belgrade pride parade" za 2014. u Beogradu i najave "zauzimanja grada na 8 dana" od strane LGBT populacije, kao i prethodnih godina, bez ikakvih promena, Srbski pokret Slobodna Srbija izdaje sledeće saopštenje:

  http://slobodna-srbija-nis.blogspot.com/p/100.html?showComment=1411472160425

 • (+1) (-)

  Mila, 26.06.2017.:
  Cemu se oni ponose? Jel znaju oni sta je ponos?


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima