Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Panel: #JerImamPravo

rssBookmark and Share

04.12.2015. Južna Srbija Info

Nevladina organizacija „Smart grupa“ u saradnji sa Savetom za ljudska prava Liberalno demokratske partije organizuje panel diskusiju pod nazivom‪ #JerImamPravo‬.

Panel: #JerImamPravo

Cilj je da se u narednom periodu proširi svest u različitim gradovima i mestima širom Srbije i otvori prostor za razgovore o stanju ljudskih prava u najširem smislu. 

Niš kao najveći grad na jugu Srbije i centar regiona je grad u kome želimo da pokrenemo temu vidljivosti LGBT zajednice koja živi u Nišu i okolini, skrenemo pažnju na slučajeve nasilja i način na koji se nadležne institucije bave tim pitanjem, kao i da otvorimo prostor za pokretanje pitanja o istopolnim zajednicama. Tema koja se uz vidljivost LGBT zajednice nameće je i mogućnost organizovanja Prajda van Beograda. Želimo da znamo da li je tako nešto moguće u Nišu i koji je korake potrebno preduzeti da bi se tako nešto desilo u budućnosti?

Postoji li spremnost građana na jugu Srbije na prihvatanje različitosti kroz otvoreno iskazivanje iste?

Zato je naša ideja da na jednom mestu okupimo nevladine organizacije koje se bave pitanjima ljudskih prava, predstavnike institucija, kao i tela politickih stranaka koji se bave ovim pitanjem i pozivamo ostale organizacije koje se bave ovim pitanjem da zajednicki radimo na tome da se kako u Srbiji na Jugu, pa tako i u Nišu postuju ljudska prava ,prava LGBT zajednice.

Učesnice/i panela su: Kristina Kastelec (Savet za ljudska prava LDP), Sanja Jefić – Branković (predstavnica Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije), Boban Stojanović (Organizacioni odbor Parade ponosa), Dragan Đorđević (predsednik Odbora za ljudska prava Niš).

Moderator panela "JerImamPravo: Mario Ribarić (Savet za ljudska prava LDP).

08.12.2015. 17 časova, Medija centar-Niš.

Komentara: 0


#   LGBT   LDP   ljudska prava   Dragan Đorđević   Prajd   manjine   Medija centar Niš   panel diskusija   Boban Stojanović   Smart grupa   Sanja Jefitć   Kristina Kastelac   savet za ljudska prava
@ldp @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima