Južna Srbija Info

Niš: Računari zamenjuju šaltere

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2014.

Posle Beograda i Novog Sada, predlog Strategije i Akcionog plana razvoja elektronske uprave do 2018. predstavljen je i u Nišu.

Niš: Računari zamenjuju šaltere

Ideja je da administrativne usluge možemo da obavimo i putem interneta, kao što je to već praksa u razvijenom svetu. Iako u većini opština ta mogućnost postoji, mali je broj onih u kojima je takav način izdavanja dokumenata učestao.

Čekanje u redovima radi izdavanja dokumenata bi u doba Interneta i razvijenih tehnologija trebalo da bude potpuno prevaziđeno. Budući da to kod nas nije slučaj, izrađuju se strategija i akcioni planovi razvoja e-uprave u Srbiji. Konsultacije u vezi sa ovim su održane i u Nišu uz, doduše, veoma skromno prisustvo predstavnika lokalne samouprave.

Niš je, prema rečima gradskog većnika Branislava Ranđelovića, bio jedna od perjanica uvođenja novih tehnologija ali, s obzirom da se one stalno inoviraju, neophodno je i da grad održava korak sa razvijenim svetom.

Iz Direkcije za elektronsku upravu kažu da se trenutno radi na podizanju kapaciteta države za razvoj e-uprave i da je sledeća faza približavanje elektronskih servisa građanima.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Branislav Ranđelović   Gradski većnik   zamena   šalter   Akcioni plan razvoja     akcioni plan
@


 


[ Dodaj komentar ]