Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Sednica Skupštine grada po hitnom postupku

rssBookmark and Share

04.03.2015. Južna Srbija Info

Ova sednica će imati karakter hitne, a na dnevnom redu naći će se izmena i dopuna odluke o zaduženju grada.

Niš: Sednica Skupštine grada po hitnom postupku

Na poslednjoj sednici odbornici su usvojili odluku o zaduženju grada kod poslovnih banaka u visini od dve milijarde dinara, i to 1,2 milirade za refinansiranje ranijih kreditnih zaduženja, a 800 miliona dinara za izgradnju infrastrukture u gradu.

Hitnost donošenja ove odluke na prvoj sednici parlamenta u ovoj godini, obrazložena je dugom tenderskom procedurom, a kako saznajemo u međuvremenu su iznađena neka bolja rešenja po pitanju kredita koja bi trebalo da budu sadržana u izmenjenoj odluci.

Na ovoj sednici glasaće se i o izboru dva nova većnika gradske Vlade. Praktično, biće ponovljeno glasanje o imenovanju

Svetozara Aleksova iz redova PUPS-a, nakon što je većnik Branislav Ranđelović podneo ostavku na tu funkciju, a na prošloj sednici glasanje je bilo neuspešno zbog nedostatka kvoruma.

Kako je na poslednjoj sednici gradskog odbora SNS-a izglasano nepoverenje većniku Milošu Banđuru, iz ove stranke već je stigao predlog za novo personalno rešenje. Reč je o Nebojši Loviću, potpredsedniku opštinskog odbora SNS-a na Panteleju i većniku ove gradske opštine.

Lović je rođen 1966. godine, završio je Građevinski fakultet u Nišu i radi u privatnom 

Sednica će se održati u četvrtak 5.marta.

Komentara: 0


#   Branislav Ranđelović   Miloš Banđur   sednica     Gradski većnik   Skupština grada Niša     Svetozar Aleksov   Nebojša Lović   gradske opštine   Građevinski fakultet
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima