Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Savremene tehnologije za bezbedan saobraćaj

rssBookmark and Share

Niš 30.03.2023. Južna Srbija Info

Niš je jedan od pametnih gradova u Srbiji koji već primenjuje pojedina rešenja za bezbedniji saobraćaj, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na Konferencija “Savremene tehnologije u saobraćaju” održane u Naučno-tehnološkom parku u organizaciji Srpsko-izraelskog biznis kluba.

Niš: Savremene tehnologije za bezbedan saobraćaj

Ona je predstavila najnovija rešenja koja se primenjuju u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i video nadzor na raskrsnicama sa planiranim proširenjima kako bi ulice bile što bezbednije. Najnovija rešenja za bezbednost na putevima i aplikacije za bezbednost saobraćaja predstavila je izraelska kompanija SerVision koja važi za lidera u svetu u toj oblasti i koja će u Nišu sarađivati sa niškom firmom Master Security koja posluje više od 30 godina. Državni sekretar Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Vukašin Grozdić rekao je da je Niš kao grad pametnih tehnologija pravo mesto za ovakve projekte od kojih će korist imati svi građani. Ambasador Izraela Njegova ekselencija Jahel Vilan kazao je da se raduje svakoj saradnji između izraelskih i niških firmi jer se radi o dva prijateljska naroda, dok je počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio da je buduća saradnja najbolji primer transfera znanja visokih tehnologija i inovacija u privredi. Dragan Milošević iz firme Master Security koja će biti partner izraelskoj kompaniji, rekao je da se i u Srbiji uvode nova savremena rešenja ali da je cilj saradnje da se u oblasti bezbednosti u saobraćaju još više približimo zemljama Evropske unije.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Dragan Milošević   Aleksandar Nikolić   Naučno tehnološki park   pametni gradovi   bezbednost u saoobraćaju
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima