Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Toplana tuži Đokicu Jovanovića?

rssBookmark and Share

12.10.2015. Novinari Online

Jedan od rukovodilaca Udruženja predsednika skupština stanara Đokica Jovanović pozvan je da sutra, 12. oktobra, u podne dođe u niški sud na informativni razgovor, a nezvanično se pretpostavlja da je posredi krivična prijava Javno-komunalnog preduzeća Gradska toplana protiv njega.

Đokica Jovanović, Udruženje predsednika skupština stanara
Đokica Jovanović, Udruženje predsednika skupština stanara

Da li ga je tužilo ovo preduzeće, protiv čije se cenovne politike Jovanović mesecima bori, on večeras zvanično nije želeo da potvrdi, ali je u telefonskom razgovoru kazao da sutra (u ponedeljak) u 12 sati odlazi u sud na saslušanje.

– Gospođa koja me je pozvala da dođem u sud, rekla mi je da je u pitanju neka vrsta informativnog razgovora, a radi prikupljanja informacija po nalogu Javnog tužilaštva, a po prijavi niške toplane – rekao je Jovanović.

Međutim, on nije želeo da unapred daje nikakve komentare, ni procene.

– Ne bih da unapred govorim o čemu se radi jer nikada nisam davao neproverene i neprecizne informacije. Odlazim sutra u podne u sud pa ću videti – dodao je Đokica Jovanović, jedan od rukovodilaca Udruženja predsednika skupština stanara koji vlasti u Nišu nije omiljen zbog serije protesta i pritisaka poslednjih nekoliko meseci, čiji su povod upravo bili cenovna politika Gradske toplane, za koju tvrde da je ,,naduvana’’ i ,,bahati odnos’’ menadžmenta ovog niškog komunalnog preduzeća prema svojim korisnicima po pitanju slobodnog isključenja sa mreže.

Kada je reč o prijavi, podsetimo, u jednom trenutku je i većnik resorno vezan za komunalna pitanja Miloš Banđur, u emisiji lokalne Niške televizije najavio tužbu ,,protiv NN lica zbog nesitina iznetih u medijima’’, a gradonačelnik je nekoliko puta ponovio da Udruženje koje Jovanović predvodi ima drugačije motive od komunalnih i da će se uskoro videti da iza svega ima ,,političke pozadine’’.

Te tvrdnje je, međutim, Udruženja predsednika skupština stanara odbacilo, uz komentar da ni jedna politička stranka ne stoji iza njih i niti će ali da njihovo delovanje jeste političko ,,jer se bore za interese građana, što spada u političko delovanje’’.

Podsetimo i da je petak bio poslednji rok koji je Udruženje dalo Gradskom veću za odgovore na više pitanja o načinu rada niškog Parking servisa, čiji će poslovanje, cena i naplata ,,doplatnih karata’’, u narednom periiodu – kako je najavljeno, biti ,,pod lupom’’ posebnog pododbora Udruženja.

Komentara: 0


#   Gradska toplana JKP   protest   Parking servis   Miloš Banđur   tužba   informativni razgovor   daljinsko grejanje   Udruženje skupština stanara   Đokica Jovanović
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima