Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški Centar za decu ometenu u razvoju proslavio "rođendan"

rssBookmark and Share

Niš 31.10.2014. NTV-Južna Srbija Info

Centar "Mara" ima između 60 i 70 stalnih korisnika, ali se procenjuje da na teritoriji grada postoji više od1000 onih koji imaju prava na boravak u ovoj ustanovi.
Poboljšanje uslova za boravak, ali i unapređenje i uvođenje novih usluga, već dve decenije su prioritet Centra i to je ono čemu se stalno teži, rečeno je na obeležavanju dvadesetogodišnjice njegovog rada.

Niški Centar za decu ometenu u razvoju proslavio "rođendan"

Deci ometenoj u razvoju neophodna je adekvatna nega i stručnjaci koji će raditi sa njima, ali im je isto tako preko potrebno razumevanje, ljubav i pažnja, poručeno je na obeležavanju 20 godina rada centra za ometene u razvoju,''Mara“.

Za Niš je postojanje ovakve ustanove od velike važnosti i Mara i njeni korisnici imaju punu podršku grada, kažu njegovi čelnici.

Podsećamo, korisnici su podeljeni u pet grupa, u zavisnosti od starosti, ali i tipa ometenosti. Međutim, svako od njih je priča za sebe i posao vaspitača je da se svakom od njih posebno posveti i dopre do korisnika kako bi ostvario napredak u psihofizičkom razvoju i uklapanju u društvenu zajednicu, kažu iz centra.

Komentara: 0


#   Niš   Mara centar
@


 


[ Dodaj komentar ]