Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški odred Žandarmerije: Izvinite kolege moje što smo služili Srbiji

rssBookmark and Share

01.10.2014.

Nezavisni policijski sindikat Srbije pita ministra policije da li je ovo način na koji se on zahvalio požrtvovanosti pripadnika niškog odreda Žandarmerije, što su prekinuli štrajk kako bi obezbeđivali Paradu ponosa, kao skup visokog rizika?

Niški odred Žandarmerije: Izvinite kolege moje što smo služili Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je sprovođenje istrage o prebijanju Andreja Vučića, brata premijera Srbije, i rekao da će do njenog okončanja verovatno biti suspendovani pripadnici niškog odreda Žandarmerije, koji su u tome učestvovali.

“Ministre Stefanoviću, pripadnici Žandarmerije iz Niša su savesni pripadnici policije koji nikada nisu bežali od svojih obaveza i radnih zadataka, a tako je bilo i sada u slučaju Parade ponosa. Iako su, nezadovoljni uslovima rada, uzeli učešće u štrajku policije, oni su odlučili da se ipak odazovu i ispune svoju dužnost u obezbeđivanju Parade ponosa”, navode iz NPSS.

“Ministre Stefanoviću, tražimo da se utvrde sve okolnosti koje su dovele do tužnog događaja u kojem su Andrej Vučić i njegova pratnja povređeni i da se rasvetle sve činjenice. Pripadnici niškog odreda Žandarmerije nisu huligani, već savesni policajci”, kažu iz NPSS.

“Ovaj slučaj je još jedan dokaz da se Srbija prema pripadnicima svoje policije odnosi kao prema brojevima. Danas je najlakše, i pre nego što su utvrđene činjenice, reći da je policajac kriv, suspendovati ga, uhapsiti i isterati s posla. Upravo je to razlog zašto je ovako veliki broj policajaca u štrajku”, navodi Miloš Jelenković, zamenik predsednika NPSS.

Iz sindikata navode da reči jednog od suspendovanih kolega najbolje opisuju trenutnu atmosferu među policajcima:

“I kada sam trebao da vas povedem u štrajk, ja sam vas poveo na Prajd smatrajući da je to moja obaveza prema Srbiji. Sada vidim da nam je Srbija okrenula leđa, vešto izmontirala snimak i predstavila nas kao krvoločna čudovišta. Zato kolege ja stojim pred vama i izvinjavam se svima zato što sam vas poveo u suspenziju ostavljajujći vaše porodice bez parčeta hleba i sa velikom neizvesnošću za buduće dane. Izvinite kolege moje što smo služili Srbiji”.


#   žandarmerija   Nebojša Stefanović   Gej parada   Andrej Vučić   Miloš Jelenković
@nesastefanovic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima