Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Andreja Vučića pretukli žandari iz Niša

Bookmark and Share

29.09.2014. Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je sprovođenje istrage o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić

Andreja Vučića pretukli žandari iz Niša

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je sprovođenje istrage o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić, a pripadnici Žandarmerije koji su učestvovali u njemu verovatno će biti suspendovani do završetka istrage.
 

"U konsultacijama sa komandantom Žandarmerije i direktorom policije naredio sam sprovođenje istrage. Imaćemo izveštaj šta se dogodilo i verovatno ćemo suspendovati te ljude do završetka istrage. Samo moramo da identifikujemo, na osnovu snimka, svakog ko je u njemu učestvovao", rekao je Stefanović novinarima i istakao da će se MUP truditi da sve silične slučajeve reši.


Stefanović nije želeo da otkriva detalje u vezi s incidentom koji se dogodio juče tokom Parade ponosa, navodeći jedino da je reč o jedinici iz Niša, a da će sve ostale informacije dati kada bude završena kompletna istraga.

"Ne mislim da postoji opravdanje za onakvo ponašanje. Iz snimka se vidi da oni prekoračuju upotrebu sile prema licima koja prema njima ne primenjuju takvu vrstu sile i za to nema opravdanja", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da želi da ima sve informacije o tom incidentu, izjave svih učesnika, posle čega može da izađe u javnost, a sve ostalo bi bilo kao da na neki način utiče na istragu.

"Nisam mogao da verujem da imamo jedinicu koja je sebi dala za pravo da bilo koga na takav način dobiju batine da oni koji treba da čuvaju red i mir tako nešto počine", rekao je Stefanović.

On je naveo i da će tokom dana biti poznati i svi podaci o tome da li je i koliko incidenata bilo, da li je neko privođen tokom jučerašnje Parade ponosa.

"Bio je miran dan u odnosu na događaje prethodnih godina", rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara Bete Miloša Đorelijevskog kad će biti pronađeni oni koji su njega pretukli 29. jula 2008. godine tokom mitinga SRS, Stefanović je rekao da će učiniti sve što može da se i taj slučaj reši.

"Sve što budemo mogli da rešimo - rešićemo. Žao mi je što je morala da prođe toliko vremena nerada i želje da se nešto ne reši", rekao je Stefanović, navodeći da je to razlika između vlasti koju tada godinama nije interesovalo da pronađe krivce i današnje.

Stefanović je dodao da je protiv toga da bilo ko strada i da će se truditi da se pronađu krivci i da nijedan slučaj neće završiti u fioci.

"Pokazaćemo da policija može i hoće da ozbiljno radi svoj posao. Svakim danom ćete videti da je situacija u policiji sve bolja, da li će mi biti potrebno mesec, šest ili godinu dana, ne znam ali ću se truditi da što brže kroz reformu policije dobijemo jednu profesionalnu organizaicju u kojjoj se ovakve stvari više neće dešavati", rekao je Stefanović.


#   policija   tuča   žandarmerija   Nebojša Stefanović   istraga   Gej parada   Andrej Vučić
@nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima