Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obilazak padobranaca i ručak na slavi 63. Padobranskog bataljona u Nišu

rssBookmark and Share

14.10.2016.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Nišu pripadnike 63. Padobranskog bataljona, i tom prilikom najavio da će taj bataljon dobiti 50 novih padobrana i drugu opremu, kao i da će država u narednom periodu pojačavati specijalne snage.

VRS
VRS

Padobranci su premijeru u kasarni "Aerodrom", koju je posetio povodom Dana padobranaca, priredili doček "sa neba", kada se desetak pripadnika te jedinice, među kojima i jedna žena, spustilo pred njega iskačući iz helikoptera.

Vučić je sa padobrancima i ručao na slavskoj trpezi (služena je riblja čorba i tri vrste ribe), a u razgovoru sa novinarima najavio je jačanje specijalnih snaga i specijalnih jedinica u svakom pogledu.

On je naveo da će posebno biti ojačana Specijalna brigada u Pančevu, kao i da će se dodatno ojačati padobranski bataljon.

Potrebne su nam snage koje mogu brzo da reaguju, prve prihvate i prime udar i prve brzo i najsnažnije dejstvuju po potencijalnom agresoru, ukazao je premijer i potvrdio da će Vlada u to uložiti novac i da na tome neće štedeti.

Vučić je takođe rekao da sledi povećanje plata vojnicima, koje, kako je dodao, neće biti malo, odnosno biće veće nego prošli put.

Mi to možemo da uradimo, a vama hvala na tome što čuvate našu zemlju, poručio je premijer.

On je rekao da 63. Padobranski bataljon postiže dobre rezultate i da je posao države da obezbedi više padobranaca, za šta su već izdvojena sredstva u dogovoru sa Ministarstvom odbrane i Generalštabom Srbije.

Vučić je istakao da je komandant 63. Padobranskog bataljona potpukovnik Nenad Zonić nastavio svetlu porodičnu tradiciju, uz podsećanje na to da je njegov brat junački poginuo braneći otadžbinu.

Zonić je iskazao zahvalnost premijeru na tome što je došao da ih poseti na Dan padobranaca i njihovu slavu, kao i na ulaganju i podršci ovoj jedinici kako bi ona uspešno izvršavala svoje zadatke.

Ovoj poseti prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   Nebojša Stefanović   Ljubiša Diković   Zoran Đorđević   63. padobranska   Nenad Zonić   Srpska slava   riblja čorba   specijalna brigada   vojni aerodrom   Pokrov presvete Bogorodice
@avucic @nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}