Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od četvrtka novi protesti UPSS

rssBookmark and Share

08.12.2015. NTV

Predsednik Udruženja skupština stanara Saša Kostić poziva građane nezadovoljne komunalnom politikom, a pre svega rukovodstvom gradske Toplane, da u četvrtak u 17 sati dođu na još jedan u nizu protesta koje ovo udruženje organizuje.

Od četvrtka novi protesti UPSS

Iako su neke od ciljeva do sada ostvarili, iz Udruženja kažu da se pojedini dogovori, kao što je institucija prazne stolice ipak ne poštuju, što je među glavnim razlozima za izlazak na ulice.

Nezadovoljstvo građana komunalnom politikom, ali i celokupnom situacijom u gradu izgleda ne jenjava. Još jedan protest, na čijem čelu je Udruženje predsednika skupstina stanara, održaće se 10. decembra. Među razlozima za okupljanje je i, kako kažu, nepoštovanje dogovora odnosno neprimenjivanje odluke o instituciji “prazne stolice“.
Kostić kaže da opravdanja za nezadovoljstvo ima još. Naime, nezaposlenost I ekonomski razvoj neki su od najvećih problema koji muče gradjane. Sve to su, smatra on, razlozi zbog kojih Udruženje neće odustati od zacrtanih ciljeva.
Međutim, ideja da se osnuje Udruženje i organizuju protesti krenula je od želje da se reše problemi koje građani imaju u vezi sa grejanjem. Na neke od njih je do sada Udruženje uspelo da utiče, ali i dalje se nije ostvario njegov zahtev za smenu rukovodstva toplane. Protestom koji je zakazan za četvrtak, 10. decembar skrenuće se još jednom pažnja na nezadovoljstvo radom ovog preduzeća. Prema rečima Kostića, Gradska toplana, između ostalog, radi na opstrukciji sudskih postupaka građana koji žele da raskinu ugovor, što je takođe među razlozima za novo okupljanje. Protest će početi u 17 sati u četvrtak ispred Gradske Toplane, a završiti se kod gradske kuće.

Komentara: 0


#   nezaposlenost   Gradska toplana JKP   protest   gradska kuća   Komunalna preduzeća   daljinsko grejanje   Udruženje skupština stanara   Saša Kostić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima