Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pogledajte kako ste uradili test iz matematike

rssBookmark and Share

16.06.2016. Južna Srbija Info

I drugi dan završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, tokom koga su učenici osmog razreda polagali test iz matematike prošao je uobičajeno.

Pogledajte kako ste uradili test iz matematike

Ovde  >>> možete pogledati rešenje testa iz matematike.

Prema podacima dobijenim od školskih uprava, prilikom polaganja testa nije bilo neregularnosti i problema u školama na teritoriji Republike Srbije.

Izlaznost na ispit iz matematike, prema pristiglim podacima iz svih školskih uprava  je 98,20 odsto.

Rešenja testa iz matematike, kao i Uputstvo za ocenjivanje biće prikazani  na sajtu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji je i radio testove  www.ceo.edu.rs

Učenici, trećeg i poslednjeg dana završnog ispita, u petak , 17. juna 2016. godine od 9 do 11 časova polažu kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.
Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a  uspeh u školi se boduje  sa maksimalnih 70 poena. Ukupan broj poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu predstavlja konačan broj poena na osnovu kojih će se učenici opredeljivati za željene škole.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 24. juna 2016. godine. Popunjavanje i predaja liste želja je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je  5. i 6. jula 2016. godine. Upis učenika u drugom upisnom krugu je 8. jula 2016. godine.

 

Komentara: 0


#   Mala matura   Ministarstvo prosvete   matematika   test   kombinovani test
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima