Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pomoć u novcu i ogrevu za izbeglice i interno raseljena lica nastanjena u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.12.2020. Južna Srbija Info

Republički Komesarijat za izbeglice iz bivših jugoslovenskih republika i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije raspisao je dva Oglasa za pomoć izbeglima i raseljenima koji imaju prebivalište na teritoriji grada Prokuplja.

Pomoć u novcu i ogrevu za izbeglice i interno raseljena lica nastanjena u Prokuplju

Raspisan je Javni oglas za  jednokratnu novčanu pomoć i Oglas za pomoć u ogrevu za ovu kategoriju stanovnika, na koje se  mogu javiti sva izbegla i raseljena lica slabijeg materijalnog stanja.

-Za novčanu pomoć iz republičkog Komesarijata su opredeljena sredstva u iznosu od 300.000 dinara, a za ogrev u iznosu od 400.000 dinara, kazala je Katerina Mladenović iz Povereništva za izbegla i raseljena lica u Prokuplju i naglasila, da jedna porodica može da konkuriše samo za jedan vid pomoći, kao i da je cilj akcije da ova sredstva dobije što više porodica kojima je ta pomoć od velike važnosti, pa će prilikom podele materijalni status biti jedan od najvažnijih kriterijuma.

Konkurs važi od 8.decembra, a traje do 21.12.2020.godine, a kako bi ostvarili pravo na pomoć zainteresovani treba da prilože  potrebnu dokumentaciju.

Ta dokumentacija podrazumeva pored potpisanog zahteva još i izbegličku ili raseljeničku legitimaciju za podnosioca zahteva i sve članove njegovog domaćinstva, ako je poseduju, zatim, elektronski očitanu ličnu kartu, za sebe i sve članove porodice, a za decu do 16 godina fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih.

Potrebna je i fotokopija prijave boravišta, za podnosioca zahteva i sve članove njegove porodice, kao i dokaz o prihodima ili uverenje iz Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) da je lice nezaposleno, ček od penzije ili uverenje da lice nema nikakvih prihoda.

Potrebno je priložiti i medicinsku dokumentaciju, ne stariju od šest meseci, kao i rešenje za lica, decu koja su smeštena u hraniteljskim porodicama, a žrtve porodičnog nasilja prilažu presudu nadležnog suda ili izveštaj Centra za socijalni rad.

O svim pojedinostima Oglasa zainteresovani se mogu lično informisati u prokupačkom Povereništvu za izbegla i raseljena lica na Trgu Topličkih junaka.

Prijave se podnose na adresu: Povereništvo za izbegla i raseljena lica “Nikodije Stojanović – Tatko” br. 2, 18400 Prokuplje.

Na teritoriji Prokuplja trenutno ima 4.700 interno raseljenih lica sa područja Kosova i Metohije i 137 izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika.

Komentara: 0


#   Prokuplje   ogrev   finansije   Komeserijat za izbegla lica   interno raseljena lica
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima