Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

PORODIČNA FILIJALA PIO: Zaposlio ženu, a ona svoju kozmetičarku

rssBookmark and Share

13.01.2016. Ivana Anđelković, Blic

Direktor niške filijale PIO Hadži Ivan Đorđević (SNS) postavio je venčanu suprugu Mariju Đorđević na mesto načelnika Odeljenja za finansijske poslove.

Foto: B.Janačković,  RAS Srbija
Foto: B.Janačković, RAS Srbija

Zaposleni u niškoj filijali PIO tvrde da je direktorova supruga do imenovanja na mesto načelnice radila u matičnoj službi i da nije imala dodira s finansijama. Jovanović, međutim, tvrdi da je njegova supruga bilo revizor uplate doprinosa.

- Otkako su Đorđevići preuzeli filijalu, vlada strah od otkaza, a oni se ponašaju kao da je to njihova privatna firma. Zaposlili su svoje prijatelje, direktorova supruga zaposlila je svoju kozmetičarku, sklanjaju sposobne da bi postavili svoje. Javašluk vlada u filijali, a niko nema smelosti da to kaže - tvrdi izvor „Blica“.

Ivan Hadži Đorđević iznenađen je optužbama i odbacuje sve navode, osim da je na mesto načelnika postavio suprugu, koja je „bila najbolje rešenje nakon što je prethodni načelnik otišao u penziju“.

- Moja supruga i koleginica Marija Đorđević zaposlena je u Fondu PIO već 20 godina. Reč je o apsolutnom profesionalcu. Ona je diplomirani ekonomista državnog fakulteta, magistar ekonomije na niškom Ekonomskom fakultetu, na smeru finansijsko i bankarsko poslovanje, sa ocenom 10. Doktorand je na Ekonomskom fakultetu. Po godinama staža u filijali je najstariji i najobrazovaniji ekonomista, a time i najbolje kadrovsko rešenje - kaže direktor.

S druge strane, izvor "Blica" tvrdi da se u filijali zapošljavaju kućne prijateljice. J. N., navodno kozmetičarka Marije Đorđević, zaposlena je u pisarnici, A. M., navodna prijateljica bračnog para, radi kao daktilografkinja, kao i A. M., takođe navodna porodična prijateljica.

Nijedna od imenovanih nema nikakve privatne veze s mojom porodicom. Od kada sam direktor, niko nije smenjen.
Hadži Ivan Đorđević, direktor filijale

- Od 2013. nikog nisam zaposlio na neodređeno, već samo na određeno, nakon što bi neko otišao u penziju. Nijedna od imenovanih nema nikakve privatne veze s mojom porodicom. Od kada sam direktor, niko nije smenjen. Tri radnika imaju opomenu pred otkaz zbog nediscipline, sve u skladu sa Zakonom o radu i pravilnikom o radnoj disciplini - kaže Hadži Đorđević.

Disciplina, a ne mobing

Hadži Đorđević negira i optužbe zaposlenih za mobing.

- Kao direktor filijale, radim u skladu sa zakonom. Obaveza filijale je da postigne 100 odsto ažurnosti u radu, a da bi se postigli tako visoki rezultati, neophodno je uspostaviti visoku radnu disciplinu - izjavio je Hadži Đorđević.

Komentara: 0


#     Ivan Đorđević   supruga   PIO fond   nepotizam   zaposlenje   Hadži Ivan Đorđević   Marija Đorđević
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}