Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prekvalifikacija i posao: Sufinansiranje stručne prakse nazaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih

rssBookmark and Share

Niš 06.07.2021. Južna Srbija InfoPrekvalifikacija i posao

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale u Nišu Vanja Stojković potpisale su Sporazum o aktivnim merama zapošljavanja u 2021. godini prema kome će Grad Niš i NSZ izdvojiti nešto više od 60 miliona dinara.

Prekvalifikacija i posao: Sufinansiranje stručne prakse nazaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih

Za primenu sporazuma  Grad Niš izdvojio je 34 miliona dinara, a NSZ u Nišu 27,5 miliona dinara. Sporazumom je predviđeno sufinansiranje stručne prakse, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, za subvencije za samozapošljavanje i javne radove.

Na evidenciji nezaposlenih u Nišu je trenutno 24.000 ljudi, a naš cilj je da ih bude manje od 20.000. Za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i starije od 50 godina pripremamo posebne programe o čemu će javnost biti obaveštena. Pojedine strane kompanije izrazile su spremnost da i te osetljive kategorije stanovnika zaposle, istakla je gradonačelnica Niša.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević je rekao da je Grad Niš predvideo sredstva i za tehničku podršku koja se već ostvaruje kroz javne radove u JKP „Mediana“ na čišćenju i održavanju zelenila.

Zamenica direktora NSZ u Nišu Vanja Stojković je rekla da je potpisivanje Sporazuma realizacija Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u periodu od 2021. do 2023. godine i da se zajedno sa gradom izdavajaju velika sredstva u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je gradski većnik prof. dr Vladislav Marjanović koji je učestvovao u pripremi tog dokumenta i definisanju ciljeva Grada Niša u zapošljavanju.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   NSZ (tržište rada)   kompanija   sufinansiranje   prekvalifikacija   šef stručnog štaba   Vanja Stojković
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima